It Wraldfinster

2 november 2011

in It wrâldfinster

Spelletjesmiddag

Dinsdagmiddag 27 september, gedurende 3 kwartier, spelen de kinderen in kleine groepjes en onder leiding van de kinderen uit groep 7 en 8 spelletjes met elkaar. De kinderen leren zorg dragen voor elkaar en ze leren elkaar op deze manier beter kennen. Het was een leuke middag voor de kinderen.

Spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag

Kinderpostzegelactie

Woensdag 11.30 uur vlogen 40 kinderen uit groep 7 en 8 enthousiast de schooldeuren uit, want er moesten postzegels en kaarten worden verkocht voor de kinderpostzegelactie. Het doel van deze actie is: Geef kinderen een veilig thuis. We hopen dat er flink wat geld wordt binnengehaald.

Pleinfuntour

Woensdagmiddag 28 september konden kinderen onder leiding van leerlingen van het Marnecollege fijn bewegen op het schoolplein. Er was een aardige groep aanwezig en ze hadden veel plezier en daar gaat het natuurlijk om.

Verbouw van onze school

In de herfstvakantie wordt gestart met sloop – en heiwerk bij onze school. De lang verwachte verbouwing gaat dan eindelijk van start, want de grote groep 3/4a met 30 kinderen wil natuurlijk graag uit het noodgebouw en gebruik maken van het nieuwe lokaal dat aan onze school wordt gebouwd. Maar natuurlijk duurt deze verbouwing een aantal maanden, dus moeten wij nog even geduld hebben.

Viering

Voor de groepen 1, 4b/5 en 8 was er op donderdagmiddag 29 september een viering. Elke groep was druk aan het oefenen om er een leuke viering van te maken en dit is natuurlijk ook geslaagd. Ook de ouders konden zien wat hun kinderen voor het voetlicht brachten.

Viering

Viering

Dierendag

Dierendag op It Wrâldfinster was weer een groot succes. Groep 1 en 2 mochten een kooidier of een knuffel meenemen naar school. Nou er waren wonderlijke dieren bij: we hadden een wolhandkrab en een zoetwaterkreeft, konijntjes, cavia’s en kippeneieren in het speellokaal.

Groep 3 tm 8 hadden ’s middags workshops. De kinderen konden 3 workshops kiezen en bezoeken. Workshops: Aune de Boer was er met een paar kalfjes, Fenna Vlas had haar pony meegenomen, Afke Koopmans was er met haar paard, Hans van de Water vertelde over bijen, meester Pieter had het over de wilde dieren in Afrika, Theo Bosma vertelde over het sportvissen, Hylke Piso z’n vader was er met z’n wetterhûn Famke, dhr. Vlas had het over het wilsterflappen en het ringen van vogels, Rick en Toon Driezen hun vader vertelde over de jacht en dhr Riemersma vertelde over het muskusrattenvangen. Kortom er was veel te kiezen voor de kinderen.

Dierendag

Dierendag

Kinderboekenweek

Van 5 tm 15 oktober was er veel te doen bij ons op school. De kinderboekenweek stond in het teken van superhelden. Woensdagmorgen 5 oktober ging de boekenweek met een viering van start en daarna volgden de komende dagen allemaal leuke activiteiten voor de kinderen, allemaal in het teken van superhelden Er waren voorleeshalfuurtjes bij ons op school, er was een teken – en een schrijfwedstrijd, waar de kinderen een gouden of zilveren penseel of een gouden en zilveren griffel konden winnen en donderdagmiddag 13 oktober konden de kinderen aan workshops meedoen en vrijdag werd de kinderboekenweek afgesloten met een filmmiddag (zie de foto’s op de website van It Wrâldfinster).

Oude en nieuwe directeur

Albert Vlagsma kon dan eindelijk echt afscheid nemen van It Wrâldfinster, want per 1 oktober werd het stokje overgenomen door Willem Wendelaar Bonga. We hebben al uitgebreid afscheid genomen van Albert en Teakje, maar vanaf deze plaats nogmaals een woord van dank voor al datgene wat jullie voor onze school hebben gedaan en we wensen jullie een fijne tijd toe.

Willem heten we van harte welkom op onze school en we hopen dat je het naar je zin zal hebben bij ons op school. Veel succes de komende tijd.