St. Jozefschool

2 november 2011

in St. Jozefschool

Jozefmarkt 2011

We geven het toe. De commissie was toch wel bang dat het mooie weer roet in het eten zou gooien. Dat iedereen na die dramatisch slechte zomer nog even het bootje zou pakken of de fiets, om te genieten van dat zeldzame mooie weer. Dus maar eens een jaartje niet naar de Jozefmarkt. Gelukkig viel dit achteraf reuze mee. Sterker nog, volgens mij was het nog nooit zó druk tijdens een Jozefmarkt.

En wat was er weer een handel! De loods van Johan Oost puilde uit van de tweedehands spullen. Zelfs het buitenterrein stond behoorlijk vol. Er was van alles te koop. Of je nou op zoek was naar een caviakooi of ondeugende literatuur, alles was er.

Wat opviel was dat de handel ook zeer georganiseerd werd aangeboden. Werden de spullen voorheen nog wel eens op een bult gegooid (wat zeker ook z’n charme had), nu leek het wel of de hal uit allerlei kleine winkeltjes bestond. Een groot compliment voor alle vrijwilligers van kerk en school, die dit in zeer korte tijd voor elkaar hadden gekregen.

Even koffie voor de vrijwilligers...

Tussen al die vrijwilligers zat overigens ook veel verkooptalent. Ik heb een verkoper gezien die een kalende man een föhn verkocht. Dan heb je wel wat in je mars. Anderen werkten met kadootjes: “Als je deze televisie koopt, krijg je er een gratis playstationspelletje bij…”, hanteerden een enigszins agressieve verkoopstrategie:

Anja brengt orde aan in de chaos…

“Zie je deze bijl? Die ga je nú kopen….” of stonden gewoon glashard te liegen: “ Mevrouw, U kunt hier ook pinnen hoor!” Feike Hobma had in de loods een “zeer spannende kalender” ontdekt en wilde die wel gebruiken als “lokkertje” voor zijn radio -en televisiekraam. Helaas stak de commissie een stokje voor zijn ambitieuze reclamecampagne.

Ook aan de kinderen was natuurlijk gedacht. Zij konden zich vermaken op het springkussen, er was een grabbelton en een schminkhoek. Het draaiend rad had speciale kinderrondes. En wat te denken van het tweedehands speelgoed! Bart Smit eat your heart out, zou ik zeggen. Een paradijs voor de kinderen,vooral als je naar de prijzen keek van al dat moois.

En dan hadden we natuurlijk ook nog de kaartenactie. Dat was nieuw dit jaar. De kinderen hadden deze kaarten zelf gemaakt. De drukker maakte er professionele pakketjes van die de kinderen vervolgens verkochten voor 3 euro. De actie was een groot succes.

En dan tot slot (tromgeroffel)…. De opbrengst: Ruim 6.600 euro! Ik herhaal: Ruim 6.600 euro!

Een fantastisch bedrag natuurlijk. Het geld wordt verdeeld onder kerk en school. Een groot deel gaat naar ons goede doel: De pater Pier Bonte Stichting. Langs deze weg wil ik ook graag alle vrijwilligers bedanken voor hun tijd en inzet, de kinderen van de Jozefschool voor het maken en verkopen van kaarten en loten en natuurlijk de middenstand van Heeg voor het beschikbaar stellen van prijsjes en sponsoring.

Tot volgend jaar,

de Jozefmarktcommissie (Eva , Neri , Doreen, Herre, Suze, Wendy, Yvonne en Frank)

Kinderboekenweek

De hele school danst de “Superkip”

Dit jaar werd de kinderboeken week weer feestelijk geopend! En wel met een dans voor jong en oud van “Superkip.”  Het thema is dan ook Superhelden (over dapper durven zijn).  In alle groepen is er aandacht besteed aan dit thema met natuurlijk ook weer de voorleeswedstrijden voor groep 6, 7 en 8. Winnaars zijn hier: Silke en Jelena (expressief lezen). De beste technisch lezer is Haaije.

Er werd afgesloten met een weeksluiting voor alle groepen. Hier lieten de kinderen verschillende acts lieten zien. Zoals een zelfgemaakt prentenboek met prachtige platen. Ja, echte Superhelden ! Jan Smit was van de partij met natuurlijk zijn fans, die om een handtekening vroegen. En als slotact was er nog een keer de dans van “Superkip”.

Informatie avond zorg:

Er is door ons uitleg gegeven over de interne zorgroute. Onze orthopedagoge Berber Kranenburg heeft de externe zorgroute uitgelegd, juf Yvonne is ingegaan op het beleid van onze school t.a.v. dyslexie en tenslotte hebben wij laten zien hoe onze spellingmethode door twee ouders volledig is klaargemaakt voor de Kurzweil (dat is het programma voor de computer voor dyslectische kinderen). Het is goed om op deze wijze de ouders te informeren!

Jozefschool, groene school

Nee, we hebben geen Eco keurmerk ontvangen. Het wil zeggen dat de Inspectie weer tevreden is over onze school en de door ons behaalde resultaten en daar zijn wij natuurlijk blij mee!

Schoolkalender

Ook dit jaar is er weer de vernieuwde schoolkalender. Vol met kleurrijke foto’s en informatie over onze school! Mocht u informatie willen over onze school dan kunt u de kalender gratis bij ons afhalen.

Dierendag

Op 4 oktober stonden alle klassen weer bomvol met allerlei dieren. Er was een dierenspeurtocht, een dierenknutselopdracht en de dierenambulance kwam langs.

Even in de bus loeren……