De Veer van Anita de Jong – Teppema

20 februari 2012

in De Veer

Op een feestje voor de vrijwilligers van de Skousteroldtimerdei, hadden we het over de Veer van de Sylboade, Hilda zou de veer door geven aan Anja, en Anja zocht nog een slachtoffer, zo vroeg ze of ik dat wou zijn.

Anita met gezin

Dus bij deze, zal ik me eerst even voorstellen, Ik ben Anita Teppema, geboren en getogen in Heeg, ik ben de middelste uit een gezin van drie kinderen, ik heb nog een broer en een zus. Mijn heit werkte bij de gemeente in Heeg en mijn mem was meestal thuis, ik heb een fijne jeugd gehad op de Molefinne.

Ik heb op de Jozef school gezeten (deze school stond toen nog aan het water op de Harinxmastraat, nu naast ons op de Jister). Na de lagere school ging ik naar de huishoudschool, nu een onderdeel van de Bogerman. Zo rond mijn zestiende zijn we voor een jaar naar de Hoep in de Hommerts verhuist, omdat mijn ouders vonden dat het huis op de Molefinne te klein werd en het tijd was voor een groter nieuw huis. Nog voor dat het nieuwe huis klaar was, had mijn heit de tuin al klaar. Nu konden we verhuizen en hoefden we ons niet druk te maken over de tuin.

Na de huishoudschool heb ik een jaar de opleiding tot verzorgende gedaan en liep ik stage in verzorgingshuis Thabor in Sneek naast het park, later nog bij een gezin met twee kleine kinderen, deze opleiding bleek achteraf toch niks voor mij te zijn, ik ben niet het type om oudere mensen te wassen.

Later heb ik nog een opleiding voor facilitair medewerker gedaan aan de Oostergoweg in Leeuwarden. Ik liep stage in het Antonius ziekenhuis in Sneek, dit was een erg leerzame stage omdat ik er van alles wat mocht doen, maar ik wist nog steeds niet wat ik nou eigenlijk leuk vond om te doen, en heb ik nog een opleiding gedaan voor voedingsassistente ook weer in Leeuwarden in de zusterflat van het oude ziekenhuis (Noord). Dit was een opleiding voor werken en leren, en ik liep stage in verpleeghuis de Ielanen in Sneek, ik heb op bijna alle afdelingen wel geweest.

In september 2000 heb ik een vaste baan in Bloemkamp in Bolsward gekregen, eerst als voedingsassistente in het oude gedeelte, nu werk ik als interieurverzorgster nog steeds op de zelfde afdeling(lavendel). Hier werk ik met dementerende ouderen met veel plezier, nu nog één ochtend maar in januari 2012 werk ik dan de woensdag er nog bij. Ook kreeg ik in 2002 een huis toegewezen op de Molefinne (hier wonen we nog steeds).

Nu bijna elf jaar geleden heb ik Feico de Jong leren kennen tijdens het stappen, we zijn na zeven jaar samen te zijn in augustus 2008 getrouwd in het prachtige kerkje van Westhem (hier is Feico geboren en getogen). Feico is ook de middelste uit een gezin met drie kinderen.

In februari 2010 is onze tweeling Sander en Frank geboren. Zij zijn bijna twee en in januari 2011 is onze jongste zoon Arjen geboren (die is bijna 1). Een prachtig stel.

Al vanaf mijn twaalfde speel ik bugel bij fanfare korps Crescendo in heeg eerst bij het B en nu bij het A korps, na de vakantie van dit jaar ben ik overgestapt van de bugel naar de bariton, dit bevalt me prima.

Heb zo al heel wat over mezelf vertelt en zou niet weten wat ik jullie nog meer zou moeten vertellen, dus sluit ik het af, en geef ik de veer door aan een goeie bekende van mij Akke Speerstra. Akke succes met het overnemen van de veer.

Groeten van Anita de Jong – Teppema