St. Jozefschool

20 februari 2012

in St. Jozefschool

Het glazen huis

Dit zijn (van links naar rechts) Bas, Sjoerd, Yde, Thijs en Frija. Zij bedachten in december een actie waarmee ze bijna 300 euro verzamelden. De jongens deden dit door programmaboekjes te verkopen bij de kerstmusical. Frija verkocht tijdens diezelfde avond zelfgemaakte kerstkaarten. Het geld werd in een grote pot gestopt en afgeleverd bij “Het glazen huis” in Leiden. Het geld wordt gebruikt om oorlogsmoeders te steunen. Wij zijn natuurlijk erg trots op dit (spontane) initiatief van onze 5 leerlingen!

Kort nieuws

  • Helma Paternostre heeft onze website compleet vernieuwd. We zijn hier heel blij mee!
  • In januari starten wij met “Lekker fit”, een project over gezonde voeding en bewegen.
  • We hebben de rapporten in een nieuw jasje gestoken en hier en daar aangepast.
  • De kinderen uit groep 6 en 7 kregen in januari karateles van sportschool F en F uit Sneek. Meester Frank durft nu geen onvoldoendes meer te geven….

Kerstmis

Het is nog vroeg, de meeste mensen slapen nog. Maar de meesters en juffen zijn al op school. Wat raar, wat doen ze daar dan in alle vroegte? Dan zie je dat er ook kerstboomlampjes branden. Je kunt misschien ook al kerstmuziek horen. Vandaag is het kerst op school! En hier hoort dan ook een speciaal ontbijtje bij. Met mooi gedekte tafels waar we samen kunnen eten. Langzaam wordt het drukker op het plein.

Voor de ouders is er een bekertje chocomelk met een kerstkransje. En om het feest compleet te maken is daar de Kerstman. Dit jaar samen met zijn vrouw! Wat geweldig en wat een vrolijke boel. Dan is het tijd om naar binnen te gaan. De klassen zijn prachtig versierd met lampjes en alle knutselwerkjes. Helemaal in kerstsfeer genieten we van een heerlijk ontbijt.

Daarna zijn er allerlei leuke activiteiten zoals: kerststukjes maken, dansen, spelletjes (kerstbomen versier race). Bij een van de activiteiten gaan met een groepje naar de kerk om naar het kerstverhaal te luisteren wat door Jan Tekstra wordt verteld en waar prachtige kerstliedjes bij gezongen worden door moeders van school! Prachtig hoor en heel sfeervol!

De Kerstmusical

De kerstdag wordt afgesloten met de traditionele KERSTMUSICAL: VOLG DE STER!

Het verhaal gaat over een mopperende koning die heel erg precies is en bang voor een nieuwe koning. De mensen van zijn land moeten zich laten registeren en zijn dan ook op zoek naar een slaapplaats. Zo ook Jozef en Maria….

Er waren 24 rollen er zijn 40 bij bedacht. Zo kunnen er veel kinderen meespelen.

Meester Jeroen en juf Yvonne hebben in de twee weken voor kerst met de kinderen flink geoefend. We hebben dan ook kunnen genieten van een mooie voorstelling waar klein en groot samen aan heeft gewerkt! Het Heechhûs was dan ook compleet “uitverkocht” .