Nieuws vanuit Talma State

7 maart 2012

in Talma State

Beste lezers van de Sylboade,

De winterse weken hebben we net weer gehad, zowel buiten als binnen Talma State.

Buiten lag er sneeuw en waren velen aan het schaatsen in de sloten, maar in Talma State waren de bewoners aan het skiën!! Ja in de eerste weken van februari stond Talma State in het teken van de “Oostenrijkse weken”, de bewoners gingen skiën op de WII, konden een warm voetbad nemen, glühwein/chocolademelk drinken en apfelstrudel eten.

Talma in de sneeuw

Met de witte wereld om Talma State heen, was dit plaatje natuurlijk helemaal compleet en hebben de bewoners genoten.

Afgelopen maand hebben we ook bezoek gehad van de leerlingen van de Hanzehogeschool, zij gingen samen met de peuters van ’t Pikepôltsje en de bewoners van Talma State bewegen.

Een warm voetbad

In de maand maart staan er weer vele activiteiten op het programma, zo hebben op zaterdag 17 maart vanaf 10.00 u tot 12.00 u een Open ochtend voor Zorg en Welzijn, op deze ochtend is iedereen welkom die eens een kijkje willen nemen in Talma State op het gebied van werken.

Op deze ochtend zal Talma State ook deelnemen aan NL DOET.

NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Zo zullen we die ochtend een wasstraat voor rollators realiseren, zodat deze allemaal worden gepoetst en deze weer volop blinken.

Wilt u ook deelnemen als vrijwilliger voor deze ochtend, meld u dan aan op www.nldoet.nl of kom deze ochtend een kijkje nemen bij onze Talma State wasstraat!

Op dit moment hebben we al een aardig bedrag voor de duo-fiets die we willen aanschaffen voor de bewoners van Talma State, maar we zijn er nog niet helemaal. Daarom word er op donderdag 29 maart een avond bingo georganiseerd, waarvan de opbrengst naar de duo-fiets gaat.

Mocht u niet naar deze avond komen, maar wilt u wel een gift geven, dan kan dat natuurlijk ook. Op de receptie van Talma State staat een giften pot voor de duo-fiets.

In het restaurant “De Fûke” zijn wij nog opzoek naar vrijwilligers voor in de bediening, mocht u hier interesse voor hebben, dan kunt u zich aanmelden bij de receptie.

Groeten vanuit Talma State

Angela Ruivenkamp