De Veer van Jantien Roskam

19 april 2012

in De Veer

Akke Speerstra heeft mij gevraagd of ik de veer van haar wou overnemen en een stukje in de sylboade wou schrijven, natuurlijk wil ik dat wel!!!

Ik ben geboren in Zaandam en heb tot mijn 7e in Krommenie gewoond, toen zijn we naar Friesland verhuisd ( mijn ouders kwamen oorspronkelijk al uit Friesland.)

Jantien en gezin

We kwamen terecht in Nijland. ik heb een oudere zus en een tweelingzus, erg gezellig maar soms ook pittige ruzies. Met mijn tweelingzus heb ik een hechte band ( zij helpt ook wel eens in de winkel.)

Na de basisschool heb ik de MAVO gedaan ik heb mijn diploma gehaald en daarna heb ik 1 jaar middelbare AOC gedaan dit was geen succes en ben er toen ook mee gestopt, maar omdat ik niet kon doorstromen naar een andere opleiding omdat het halverwege het jaar was ben ik aan het werk gegaan bij de Rentex in Bolsward, het was de bedoeling om later weer een opleiding te volgen maar ik had het zo naar mijn zin bij de Rentex dat ik na een 1 jaar werken een vaste aanstelling heb gekregen en ben toen gebleven ik was werkzaam op de katoenafdeling als vervangend teamleider.

Inmiddels had ik ook al vaste verkering met Anton (vanaf mijn 15e) toen ik bijna 18 was zijn we gaan samenwonen op Osingahuizen, Anton heeft in 1997 daar het huisje aan de weg gekocht, en in 2001 hebben we het huis die daarachter staat gekocht en daar wonen we nu nog en met veel plezier en met veel ruimte.

In 2002 is onze Stefan geboren toen werd het werk bij de Rentex me te veel dit omdat ik niet minder als 3 dagen kon werken en dat wou ik niet ik wou niet 3 dagen van huis zijn en heb daarom toen ook ontslag genomen dat was in februari 2002, in maart vroeg Dhr. de Jong van Warenhuis de Jong of ik bij hem wou komen werken voor 15 tot 20 uren per week dit was super want ik kon dat goed combineren met Stefan, en het werk was ook zo leuk, orders uitpakken, achter de kassa en een beetje administratief werk veel afwisseling. Dhr. de Jong heeft me de fijne kneepjes van het vak geleerd en heeft me ook de kans gegeven, en daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.

Na 4 jaar fijn werken heeft meneer de Jong mij gevraagd of het mij ook wat leek om voor mij zelf te beginnen en dan de drogisterij over te nemen, jeetje dat was natuurlijk even slikken maar wat een super uitdaging.

In februari 2006 zijn we open gegaan en moest ik ook mijn opleiding Drogist nog halen dat was een pittige tijd maar ik zou het zo weer doen. Ik heb het reuze naar mijn zin in Heeg en ben blij dat ik deze kans heb gehad.

In 2009 is onze Robin geboren en zijn we compleet, Anton werkt sinds Robin zijn geboorte iets minder zodat we 1 dag in de week oppas hebben. In 2008 is mijn moeder overleden ik was toen net zwanger van Robin, vreselijke rottijd was dat het gemis en verdriet wat eigenlijk een mooie tijd had moeten zijn. Na mijn zwangerschap van Robin werd ook vastgesteld dat ik de ziekte van Graves had (schildklierafwijking). Ik moest aan de medicijnen en later een jodiumslok. Het heeft wel even geduurd voor ik me weer een stuk beter voelde maar het gaat op dit moment weer super met me. Begin 2010 werd mijn vader ziek (longkanker) hij heeft daarvoor verschillende behandelingen gehad en het gaat met hem nu ook gelukkig weer goed.

Volgens mij heb ik al aardig wat over mijzelf verteld en bij deze geef ik de veer door aan mijn beste vriendin Anneke van Dieren.

vriendelijke groet Jantien Roskam