Nieuws uit Talma State

19 april 2012

in Talma State

De tuintafel

Beste dorpsgenoten,

Na een korte strenge winter kunnen we nu alweer genieten van het mooie voorjaarsweer. De eerste kievietseieren zijn alweer gevonden en de krokussen staan weer volop in bloei. Ook onze tuintafel staat er weer vrolijk bij. Wij hebben op ons terras bij ’It Anker’ een grote houten tuintafel op wielen. Deze kunnen we dus gemakkelijk verrijden en de bewoners kunnen er goed bij staan om te planten te verzorgen.

Afgelopen maand hebben we een erg interessante middag gehad. Dhr. Y. van Slooten kwam vertellen over de rouwgebruiken van vroeger. Wat interessant hoe deze man het ‘luchtig’ vertelde, en wat een enorm veel spullen had hij in Talma State tentoongesteld.

Het Internetcafé

Sinds een aantal weken hebben we in Talma een soort internet café opgestart.

Iedere donderdagochtend kunnen de bewoners in de Fûke komen waar ze op een laptop wegwijs kunnen worden met internet etc. Wat is het dan toch mooi dat je een mail kunt sturen naar de andere kant van de wereld.

De nieuwbouw gaat nu zeker door. Het oude complex zal wijken voor nieuwbouw. Vanaf het najaar van 2013 zal het eerste deel worden gesloopt. Het zal in twee fasen gebeuren in plaats van de eerdere plannen van drie fasen. Er is door Elkien toegezegd dat de bewoners in Heeg kunnen blijven wonen. Er zal dan intern moeten worden verhuisd. Mogelijk komen er tijdelijke woon units.

De maquette

Er zullen drie nieuwe wooncomplexen komen waarvan 1 aan het huidige Talma wordt verbonden. De woningen per wooncomplex variëren in oppervlakte en huur.

De maquette geeft een indruk van het nieuwe Talma State. We houden u op de hoogte van de voortgang.

Ook voor de komende maand hebben we weer een aantal activiteiten in het verschiet. Zo hebben we het Paasontbijt op Paasmaandag. We gaan uit eten naar van der Valk in Sneek, en komt het muziekkorps voor ons spelen op Koninginnedag.

Op vrijdag 20 april 2012, om 19.00 uur, vindt in Talma State een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd. Het ensemble Duo Ca d’Or, bestaande uit Dorette Lagendijk – fluit, Carla Bos – harp, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met werken van o.a. Vivaldi, Bach, Mouquet, en Piazzolla. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. In 2011 telde de stichting ruim 32.000 (!) luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

We hebben nog vrijwilligers nodig voor de begeleiding bij het eten op de dagbesteding in het weekend.

We horen het graag als je/u belangstelling hebt.

Met vriendelijke groeten,

Foekje Bakker