Nieuws uit Talma State

3 mei 2012

in Talma State

Beste lezers van de Sylboade,

De paasdagen zijn voorbij en Koninginnedag staat nog voor de deur, tijdens het typen van dit verhaal. Er zijn weer vele activiteiten geweest in Talma State en dat zorgt dat ik u weer wat leuks kan vertellen in de Sylboade.

De Avondbingo

Op 29 maart hadden we een avondbingo “Fun to Go” voor het goede doel en dit was voor de duo fiets voor de bewoners. Op deze avond waren veel mensen aanwezig van het huis zelf, maar ook van buiten Talma State. Geweldig dat er zoveel mensen deelnamen aan deze bingo en dat heeft ook zeker wat opgebracht. Aan het einde van deze avond was er een opbrengst van ruim 950,-E

Van de Coop Gerritsma statiegeld actie in de maand maart, is ook zeker een ruime opbrengst binnen gekomen voor de duo fiets. Namelijk voor € 236,95 is er aan statiegeld bonnen gedoneerd en dat is toch geweldig! Door al deze acties die vanaf vorig jaar november zijn gestart, zijn we nu zover gekomen dat de duo fiets en alle bij behorende accessoires die we nodig zijn kunnen aanschaffen. Vanuit Talma State namens alle bewoners en medewerkers willen we iedereen bedanken die zich heeft ingezet en/of een gift heeft gedaan ten bate voor de duo fiets, want zonder U hadden we dit niet kunnen realiseren! BEDANKT…

April doet wat hij wil! En zo was het zeker in deze maand. Zo hebben we in de afgelopen maand prachtig mooi weer gehad, maar ook dagen met regen en zelfs hagelstenen.

Een paasstuk maken

Op woensdag 4 april konden bewoners onder leiding van Akke Nota een prachtig paasstuk maken. En daar zaten hele mooie stukken bij, met o.a. gele tulpen, groen, oase en een krans ging ieder met een prachtig stuk naar huis.

Paasmaandag hadden we voor de bewoners een paasontbijt. Dit was een zeer geslaagde ochtend voor alle mensen. Wat is het toch fijn dat mensen op deze dag met elkaar gezellig kunnen ontbijten en niet alleen op de kamer aan een paasontbijt zitten. Op zo’n ochtend zie je dat er volop wordt genoten van het samen zijn en het lekkere eten. En dan hoor je ook dat ieder meer en lekkerder eet op deze ochtend, dan wanneer je alleen op je appartement eet.

In de maand mei hebben we ook weer vele activiteiten op het programma, zo word de Jeu de Boules baan geopend achter Talma State, komt zuster Ida met de patatkraam langs, gaan de bewoners naar Veenstra Transport en zal er wekelijks gechat, geïnternet en gemaild worden door de bewoners in het internet café.

Voor in de zomermaanden zijn wij nog opzoek naar vakantiekrachten, lijkt dit jouw leuk en ben je geïnteresseerd, meld je dan aan op www.zorggroeptellens.nl

Groeten vanuit Talma State,
Angela Ruivenkamp