Palingdagen

6 juni 2012

in Evenementen

OPROEP: wie wil zijn of haar activiteiten promoten?

Tijdens de Palingdagen presenteren verschillende kleine ondernemers zich op een braderie-achtige manier.

Er staat een antieke boekenkraam met boeken over scheepvaart, schepen, zeilen, reisboeken en avonturenromans, mineralen, kunstschatten etc. etc. Twee creatieve dames maken sieraden van bijzondere materialen, er komt op 8 juli een hoedenmaakster, die onlangs met een van haar creaties een prijs heeft gewonnen.

Voor alle vettigheid die gerookte paling nu eenmaal met zich meebrengt, heeft een consulente van HaRa de juiste oplossing en om je nagels weer in topvorm te brengen, geeft de Mooijmakerij (bekend van de Beauty Boulevard) demonstraties. Ook de huidverzorging wordt niet vergeten: op de stand van Oriflame krijgt u alle informatie.

Arcusoverstag training en coaching geeft advies hoe je een aalgladde carrière kunt maken.

Zondag loopt ook de professionele fotografe Marjan Waterlander op de Palingdagen rond, en zij maakt de mooiste actiefoto’s, bijvoorbeeld van de kinderen die druk zijn met de schiemansknopen, die Jan Coppens ze leert of spannende momenten bij het fokhijsen.

De schilder Jur Thomas verzorgt een expositie van zijn maritieme schilderijen.

Dus al een mooi aanbod!

Wilt u, of uw organisatie, meedoen? Iedereen, die zich ook graag wil manifesteren kan zich aanmelden voor een plaatsje op het voorplein, terras, in de foyer of de grote zaal van Mfc It Heechhûs; daar is ons Dorpshuis tenslotte voor bedoeld. Maar let op: vol=vol.

Neem contact op met Dicky Meijer, tel. 444250, mob. 0611 36 25 80 of email hidden; JavaScript is required

ZEEPHELLING VOOR DE JEUGD

Op zaterdag en zondag staat er voor de kinderen een echte zeephelling, waar je net als een paling vanaf kunt glibberen! Je moet natuurlijk wel je ouders meebrengen, want droge kleren heb je na zo’n glijpartij wel nodig.

PUDELUKERS

Het is geweldig dat de leden van de trekzakvereniging De Pudelukers weer hun muzikale bijdrage willen leveren. Het is inmiddels een flinke vereniging en het zou dus best kunnen dat u deze muzikanten op verschillende plaatsen in en om It Heechhûs kunt horen optreden.

RESTAURANTS IN HEEG DOEN MEE MET PALINGGERECHTEN

Alle restaurants in Heeg hebben toegezegd een of meerdere palinggerechten te serveren. Van een tartaartje van paling, paling in ‘t groen, gebakken paling of paling zo uit de hang: Heeg staat in het teken van paling en haar historie op dat gebied.

WEDSTRIJD FOKHIJSEN OP DE KORNELISKE YKES II

De palingvisserij was een hard vak in vroeger tijden; alles werd nog met mankracht gedaan, netten uitzetten, zeilen hijsen, de vangst binnenhalen etc.

Tijdens de Palingdagen kunt u uw krachten meten met andere stoere mannen. Vanaf 14.00 uur zijn er wedstrijden fokhijsen op de replica van de palingaak Korneliske Ykes II. Het gaat erom wie de snelste tijd maakt met het op commando hijsen en het vastzetten van de fok. Er is een toepasselijke prijs beschikbaar gesteld door de stichting Palingaak.

U kunt zich tijdens de Palingdagen opgeven bij de schipper van de Korneliske Ykes II.

FEESTELIJKE OFFICIËLE OPENING PALINGDAGEN HEEG

De bedoeling van de organisatoren van de Palingdagen is er een jaarlijks weerkerend evenement van te maken. De karakteristieke vlag van Heeg, met de paling in beeld, zal om 11.00 uur gehesen worden

Mfc It Heechhûs nodigt de Hegemers van harte uit om bij de officiële opening aanwezig te zijn op het voorplein van het Dorpshuis.

U wordt onthaald op koffie met cake!

WIE DOET ER MEE AAN DE KLEURWEDSTRIJD?

download kleurplaat (pdf)

Tijdens de Palingdagen zijn er leuke activiteiten voor de jeugd. Bijvoorbeeld een kleurwedstrijd voor alle kinderen van de basisscholen. Jullie weten vast wel dat Heeg een echt wapen heeft. En dat wapen staat in deze Sylboade afgedrukt. Zoals je ziet is het wapen nog niet ingekleurd en dat is natuurlijk wel de bedoeling!

Als je ouders het jammer vinden om de Sylboade te beschadigen, kun je er een kopie van maken, maar ook bij de Coop en in It Heechhûs liggen er nog blanco exemplaren. Die kun je daar gratis ophalen.

Laat dus zien hoe mooi je kunt kleuren en doe je werkstuk bij Mfc It Heechhûs in de brievenbus.

Er worden maar liefst 25 prijzen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën.

De prijs is een geheel verzorgde filmmiddag in It Heechhûs met limonade en iets lekkers.

Denk erom je naam en leeftijd te vermelden op je kleurplaat!