Voorwoord

6 juni 2012

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Als voorzitter van de Sylboade mag ik vanaf de redactietafel wederom een openingswoordje opstellen voor weer een nieuwe Sylboade. Tijdens de redactievergadering kom je er pas achter dat er weer veel gebeurt in zo’n maand. En dat de maand zo weer voorbij is, hoef ik u wellicht ook niet te vertellen.

Voor deze Sylboade hebben we weer veel kopij binnengekregen, zodat we er een interessant en dik nummer van hebben kunnen maken. Voor de nodige ontspanning tussen het lezen door, hebben we een aantal puzzels toegevoegd en voor de jeugd is er een kleurplaat van de Palingdagen te vinden (waar tevens leuke prijzen mee zijn te winnen!)

De inzendtermijn voor de fotowedstrijd voor op de omslag van de Sylboade is gesloten en we hebben tal van foto’s van de Syl ingezonden gekregen. Alle foto’s zullen nu beoordeeld worden en wordt er één verkozen om op de omslag van de volgende jaargang op de omslag van de Sylboade verwerkt te worden. Hou de Sylboade goed in de gaten, want de volgende keer zullen we hier verslag van doen.

Daarnaast vond vorige maand de jaarlijkse enveloppenactie van de Sylboade weer plaats. De enveloppen met de vrijwillige bijdrages van de lezers zijn weer opgehaald. We willen u hartelijk bedanken voor uw bijdrage! Mede door uw gift kunnen we het mogelijk maken om ons Hegemer nieuws ook volgend jaar weer huis-aan-huis te bezorgen. Mocht u de vrijwilliger aan uw deur gemist hebben en wilt u toch uw steentje bijdrage, dan kunt u de enveloppe alsnog bij het redactieadres afgeven of uw vrijwillige bijdrage overmaken op rekeningnummer 3261.24.705 t.n.v. “De Sylboade”.

Piet Paulusma had het al voorspelt, maar de afgelopen weken was het echt zomer! Maar dat het zo overtuigend zomers is, is toch een leuk cadeautje. Er werd zelfs al weer volop gezwommen! De bootjes voeren weer door de sloten en het Heegermeer was weer bezaait met zeiltjes!

Volgende maand zal het gecombineerde zomernummer van de Sylboade verschijnen. De Sylboade voor de maanden juli en augustus zal hierdoor in één nummer verschijnen op 3 juli. Wilt u hiermee rekening houden voor het tijdig aanleveren van uw kopij?

Mocht u nu een moment van rust hebben gevonden met de Sylboade in uw handen, wensen we u veel leesplezier aan deze Sylboade.

 

Namens de redactie

Marcel Langeland (voorzitter)