BSO Bernewille

3 juli 2012

in BSO Bernewille

De BSO in EK sfeer!

Ook wij zitten volop in het EK sfeertje. EK bingo met leuke EK prijsjes, voetbal wedstrijdjes, doeltje schieten, favoriet is het Buddies natekenen! ja hoor alles is voetbal!
Wij hebben een grote poster bij de BSO waarop we de scores bij houden. Ook hebben we voorspeld hoe Nederland gaat spelen en degene die er het dichtst bij zit, krijgt een kleine attentie. Ook hebben we een voetballer uitgenodigd om ons les te komen geven. In de volgende editie van de Sylboade hier meer over.

Zomervakantie

Komende zomervakantie gaan we het een beetje anders doen. In plaats van dat we één groot thema voor 6 weken hebben, werken we elke week met één thema. Wat onder andere aan bod zal komen is natuurlijk het thema water, vies viezer viest, op de camping etc.
Hier een klein tipje van de sluier wat er zoals op het programma staat: verven met je voeten, tenten maken, picknicken, bootjes maken en laten varen en nog veeeeel meer leuks!

Sponsorloop

Op vrijdag 6 Juli organiseert BSO Bernewille een sponsorloop voor de kinderen van de BSO en de TSO.
Zij zullen geld gaan verzamelen voor PLAN! Nederland.
Ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In 50 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika worden projecten uitgevoerd om de kansen van kinderen te verbeteren. Plan zorgt ervoor dat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien, dat er gezondheidszorg is, dat ze naar school kunnen en dat ze de kans krijgen op een hoopvolle toekomst. Uitgangspunt voor het werk van Plan is het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Van 25 juni tot 29 Juni zullen de deelnemende kinderen bij u aan de deur langs komen om geld te verzamelen voor deze stichting.
We hopen op veel steun van de inwoners van Heeg!
U bent ook welkom om op vrijdag 6 Juli vanaf 16.00 uur de deelnemende kinderen te komen aanmoedigen bij en om de BSO.

Prietpraat

Its-Jan heeft een mooie schooltas van een koe. Juf vindt het erg mooi en maakt koe-geluidjes. Nou, zegt Its, mar hy jouwt gjin molke hjer!?

Wist u dat…

– Op maandag 4 juni de rollen op de BSO waren omgedraaid? De jongens lieten hun nagels (inclusief teennagels) lakken + versieren en lieten zich schminken door prinsessen…. bewijs materiaal is de vinden bij de BSO 🙂
– We een nieuwe juf hebben bij de BSO? Haar naam is Nynke Buma

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Nynke Buma en ik ben 25 jaar. Ik kom uit Houtigehage, een dorpje in de buurt van Drachten. Ik woon daar samen met mijn vriend Johannes.
Mijn grote hobby is voetbal. Ik speel het zelf al vanaf mijn 5e en ik kijk ook graag naar wedstrijden op tv. Daarnaast ga ik graag te shoppen. Ook leuke dingen doen met vrienden vind ik erg belangrijk.
In ben in het bezit van een pabo diploma maar lesgeven blijkt achteraf niet helemaal mijn ding te zijn. Werken met kinderen wel een daarom ben ik overgestapt naar het werken op kinderdagverblijven en bso‘s. Ik vind het geweldig!
Via via ben ik terecht gekomen op het kinderdagverblijf in Sneek en de bso in Heeg. Het voldoet mij hier erg goed. Ik zal als invalkracht zo nu en dan werkzaam zijn op beide locaties.
Tot zover een stukje over mij en tot ziens in Sneek of Heeg!

Groetjes Nynke Buma

Toppers van de maand!

Tessa, Janna en Siv hebben de titel deze maand verdiend namelijk met het omtoveren van een aantal stoere jongens tot prachtige meisjes. Zo kregen ze nagellak op (ja ook op de tenen) en werden ze geschminkt. Bedankt dames, was een superleuke middag waar we met z´n allen nog lang van kunnen nagenieten (dankzij de foto´s)