Nieuws vanuit Talma State

3 juli 2012

in Talma State

Op stap

Voor sommigen van u zijn de vakanties alweer begonnen of alweer voorbij, zo ook voor de bewoners van Talma State. In de week van 4 juni zijn de bewoners, samen met de bewoners van Teatskehûs en Ny Ylostins, afgereisd naar groepsaccommodatie Vinkenhoeve in Vinkega. De bewoners hebben volop genoten van deze week en kwamen vermoeid weer huiswaarts.

Het voetballen wordt natuurlijk ook door de bewoners van Talma State gevolgd, een grote groep voetbalsupporters zitten dan ook voor het grote scherm de EK wedstrijden te bekijken. Onder het genot van een hapje en drankje en natuurlijk opgepimpt in het oranje, in de oranjesfeer duidelijk aanwezig in Talma.

Een winnaar van de viswedstrijd

Dinsdag 12 juni hadden we een viswedstrijd achter Talma State. Het weer was goed, de vishengels waren gereed en de bewoners hadden er zin. Alleen de vissen waren niet zo hongerig. Deze middag werden er maar 4 vissen gevangen. Dhr. Leenstra had de grootste vis en won een gerookte makreel, de 2e prijs ging naar Dhr. Hoekstra, hij kreeg een pot zure haring.

In juli hebben we in Talma een Spaanse maand, het huis word omgetoverd in Spaanse sferen en de activiteiten en maaltijden zullen in deze maand ook aangepast worden aan dit thema. Zo zullen de bewoners sangria maken en hebben we een filmavond over Spanje. In augustus staan we in het teken van Italië.

In de vorige Sylboade kon u al lezen dat we op zaterdag 14 juli een feestmiddag hebben in de binnentuin van Talma State. Van 14.00 u – 17.00 u bent u van harte welkom op ons “Lekker Talma” feest. Op deze middag zullen er meerdere kraampjes staan met proeverij zoals onder andere; gerookte vis, jam, schapenkaas en gebak. Ook word er aan de kinderen gedacht en kunt u genieten van een drankje op het terras met muziek. U komt toch ook?

Iedereen een fijne vakantie en tot ziens op 14 juli bij “Lekker Talma”.

Groeten Angela Ruivenkamp