Coop Gerritsma breidt haar fairtrade assortiment uit

4 september 2012

in Overig nieuws

Coop Gerritsma is één van de eerste Friese klanten van ECO Collection, een nieuw bedrijf wat zich richt op duurzame woninginrichting. ECO Collection verkoopt via www.eco-collection.nl duurzame meubels, unieke accessoires en bed- en badtextiel van biologisch en fairtrade katoen.

Coop Gerritsma denkt aan de wereld om haar heen, onder andere door fairtrade
producten op te nemen in het assortiment. Naast fairtrade koffie, thee, chocolade, ijs en bananen heeft Coop Gerritsma haar collectie nu uitgebreid met de biologische en fairtrade gastendoekjes, handdoeken en badmatten van ECO Collection. Wat ze vooral aansprak was de goede kwaliteit en de twee keurmerken: GOTS en Fairtrade. Hierdoor weten ze zeker dat ze de beste producten in huis halen. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologisch textiel. Door de hele keten wordt voldaan aan de strenge standaarden voor biologische katoenteelt. Omdat er in het gehele productieproces geen chemicaliën zijn gebruikt, is de vezel niet aangetast waardoor de handdoeken langer meegaan dan gewone handdoeken. De handdoeken zijn heerlijk zacht en geven geen huidirritaties. Het fairtrade keurmerk staat voor duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent voor u als koper dat u zeker weet dat de katoenboeren in India een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. De boeren ontvangen hier bovenop ook een sociale premie. Op deze manier kunnen de katoenboeren voorzien in hun eigen bestaan.

ECO Collection heeft speciaal voor Coop Gerritsma een promotionele actie: Bij elke aankoop van ECO Collection producten kunt u kans maken op een fairtrade boodschappenpakket. De actie is geldig op aankopen van 30 juli t/m 28 oktober. Wilt u meer weten, of kans maken op één van deze prijzen? Kom dan snel naar Coop Gerritsma, Koaldijk 11 in Heeg en koop badtextiel van ECO Collection