Talma nieuws

4 september 2012

in Talma State

 

Beste dorpsgenoten,

Nog nagenietend van Griet Wiersma is het weer tijd om een stukje te schrijven voor de nieuwe Sylboade. Buiten schijnt de zon volop, wat doet een mens dat toch goed. Heerlijk om zo naar buiten te kunnen gaan.

Voor de eerste bewoners wordt het na de zomervakanties verhuizen, de eerste interne verhuizingen staan gepland. Dit i.v.m. de sloop en nieuwbouw van Talma State. De bewoners die hier het langst wonen hadden de eerste keus en zoals ik heb vernomen is dat naar tevredenheid verlopen.

Sinds juli staat Jacob Gijsen iedere woensdagochtend met heerlijk vers fruit in de biljartzaal van Talma State. Dit is op verzoek van de bewoners aan Jacob gevraagd en hij wou het wel uitproberen. Geweldig vinden we deze actie.

14 juli stonden de deuren weer open voor “Lekker Talma” en kon je van alles proeven en kopen. Er was gezellige muziek en draaiend rad. Voor de jongere bezoekers was er een springkussen, altijd leuk. We hadden het graag buiten willen doen maar ’s morgens kwam de regen met bakken uit de hemel dus helaas moest het binnen. ‘s Middags werd het toch nog mooi weer en was het terras bij de palingrokerij en de BBQ mooi gevuld. We hadden familie van bewoners uitgenodigd en daar is veel gehoor aangegeven en ook vanuit het dorp waren er bezoekers. En dat vinden we altijd erg fijn want de drempel willen we graag laag hebben en houden.

Als u het nieuws met betrekking tot de zorg wat volgt weet u net als ik dat er zal worden bezuinigd op de zorg. Het verzorgingshuis met name staat onder de loep.
Vanuit Tellens hebben we dan ook de opdracht gekregen om buiten de deur te gaan werken. Voorheen mocht dat nooit maar nu is dat wel vrij gegeven.
Dit betekend dat wanneer u zorg, begeleiding of andere soort hulp nodig heeft, u dat ook vanuit Talma State kunt krijgen en niet alleen meer via de thuiszorg.
U kunt dan denken aan hulp bij wassen en kleden, alarmering, hulp in de huishouding, begeleiding voor sociale contacten, deelnemen aan activiteiten maar ook bijvoorbeeld een warme maaltijd thuis ontvangen.

Met andere woorden heeft u ergens hulp bij nodig neem contact op met Talma State.
Met vriendelijke groeten,
Foekje Bakker