Voorwoord

7 november 2012

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Met een warme kop koffie heb ik plaats genomen achter mijn bureau. Buiten huilt de wind om het huis en de regendruppels tikken tegen de ruit. De dagen worden korter en korter, en de gezellige schemerlampjes kunnen zelfs al laat in de middag aan. Het lijkt erop dat het nieuwe seizoen van start is gegaan en we ons kunnen klaarmaken voor de echte herfst. Met een dikke trui en waterdichte jas kunnen we hier lang het gure weer trotseren.

Laten we hopen dat onze goedheiligman hier geen hinder van mag ondervinden tijdens zijn reis naar Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat de Sint en zijn Pieten al heel veel stormen hebben getrotseerd, maar ik zou er niet aan moeten denken dat hun iets overkomt. We gaan er maar vanuit dat de Sint 17 november voet aan wal zet in ons dorp. We zullen hem luidkeels welkom heten met ons gezang.

Maar zover is het nog niet; we hebben eerst nog een ander evenement. 11 november is het eerst tijd om met de lampionnen langs de deur te gaan. Met mooi versierde lichtjes wordt er gezongen voor een lekkere versnapering.

Verderop in deze Sylboade staat het ook al aangekondigd, maar ik wil het ook graag in het voorwoord aan de orde brengen. Zo aan het einde van het jaar gaan we richting Kerst en Oud&Nieuw. Ik weet dat dit al erg vroeg klinkt, maar hier zullen we in het volgende nummer extra aandacht aan besteden in de vorm van kerst- en nieuwjaarswensen. We willen u oproepen om uw persoonlijke wens in te sturen zodat we deze op kunnen nemen in ons volgende nummer.

Als u overige kopij of activiteiten voor in de agenda wilt aanleveren, wees dan alert op de uiterste inleverdata. Voor het aankomende December-nummer dient de kopij voor 15 november bij ons binnen te zijn. Voor het gecombineerde Januari/Februari-nummer (komt 29 januari 2013 uit) dient de kopij echter voor 10 januari 2013 bij ons binnen te zijn. Dan kunt u er alvast rekening mee houden indien u iets voor een activiteit in februari wilt schrijven.

Veel leesplezier met deze nieuwe Sylboade.

Namens de redactie

Marcel Langeland (voorzitter)