Gymnastiekvereniging SSS Heeg

31 januari 2013

in SSS Heeg

Zaterdag 3 november was het Wymbritseradiel turntoernooi. Deze keer niet in Nijland maar in onze eigen vertrouwde gymzaal in Heeg. Altijd fijn als je een wedstrijd mag turnen op de toestellen waar je ook op hebt geoefend, daar ben je helemaal aan gewend.

Wymbritseradiel bestaat niet meer, maar het turntoernooi bestaat nog wel en voor de deelnemers(sters) is het altijd een hele leuke wedstrijd. De verenigingen die dit jaar meededen waren:
S.S.S.-Scharnegoutum, NEW-Nijland, SHELL-Hommerts, Tuimelaar-Wommels(nooit Wymbrits geweest, maar doen wel altijd mee) en natuurlijk S.S.S.-Heeg.

Van S.S.S.-Heeg deden er maar liefst 40 turners(sters) mee. Geweldig zo’n grote deelname! Voor een groot aantal kinderen was het hun eerste wedstrijd en wat vonden ze het spannend en dan ook nog met zoveel publiek op de tribune, maar wat ging het goed!

Een aantal weken hebben de deelnemers hard geoefend om de oefeningen goed te onthouden en zo netjes mogelijk aan de jury te laten zien. Dit ging bij iedere turnster erg goed. Jammer dat niet iedere deelnemer een medaille kan krijgen, maar eigenlijk had iedereen een medaille verdiend! Wel kreeg ieder deelnemer een diploma met de mooie cijfers die op de verschillende toestellen werden behaald.

Ook werd er tussen de wedstrijden door nog een demonstratie gegeven door Myrthe Vlas, Hanna Leenstra en Baukje Wijnja. De meiden lieten zien wat ze kunnen op brug en balk en met zijn drieën hadden ze nog een vrije oefening op vloer ingestudeerd. Het zag er spectaculair en prachtig uit!

Het was een zeer geslaagde,gezellige en vooral sportieve dag! Het is zo goed bevallen om deze wedstrijd in de gymzaal in Heeg te houden dat het waarschijnlijk volgend jaar weer in Heeg zal worden georganiseerd. Wie weet zien we U/jou dan ook op de tribune. Het is leuk om eens te zien wat de turnsters en turners van S.S.S. allemaal kunnen.

 

Hier volgen de prijswinnaars. Zij kregen allemaal een medaille:
Meisjes groep 3 niv. B
1e pr. Maryse Jukema
2e pr. Rebecca van Sande
3e pr. Ilse Potma

Meisjes groep 4 niv. B
2e pr. Berber van Solkema

 

Meisjes groep 5 en 6 niv. C
2e pr. Jada Galama

Meisjes groep 4 niv. D
1e pr. Hester Talstra

Meisjes groep 5 tot en met 7 niv. D
3e pr. Susanne Bouma

Meisjes groep 4 tot en met 7 niv. E
2e pr. Siv van der Kaaij
3e pr. Sanne de Hoop

Meisjes groep 4 tot en met 6 niv. F
1e pr. Anna Bergstra

Meisjes groep 4 tot en met 6 niv. G
1e pr. Iris Koudenburg
3e pr. Ymkje Altenburg

Jongens niv. B
1e pr. Timon Veenstra
2e pr. Tom Jongstra
3e pr. Tybo de Groot

Jongens niv. C
1e pr. Gerben Wiegersma

Jongens niv. D                                     
1e pr. Douwe Abma
2e pr. Toon Driezen
3e pr. Lars van Veen

Jongens niv. E
1e pr. Arjen Hofstra
2e pr. Sjoerd Seffinga
3e pr. Jorrit de Jong

Op 28 nov. gaan de kinderen weer oefenen voor hulppiet. Hiervoor doen ze natuurlijk heel goed hun best ze willen heel graag het velbegeerde pietendiploma krijgen! En wie weet komen er nog zwarte pieten langs bij de gymlessen?!

Vanaf januari beginnen de plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen voor de selectie turnsters(ers)

Gymnastiekvereniging S.S.S. heeft nu ook een eigen website. Wilt U/jij meer informatie over S.S.S. kijk dan op onze site. www.sss-heeg.nl