BSO Bernewille

3 februari 2013

in BSO Bernewille

logo-bso-bernewilleVoorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar. Tollewei 201 achter Talma , http://www.bso-bernewille.nl/

Allereerst wensen we u allemaal een gezond en veelbelovend 2013!

Bernewille is in de kerstvakantie open geweest en de sfeer was erg gezellig. Er zijn diverse activiteiten geweest. We kijken als team terug op een gezellig 2012 met veel ontwikkelingen op kinderopvang gebied. Ons team was uitgebreid met gezellige meiden waar we ook weer afscheid van hebben moeten nemen. Helaas moeten wij u melden dat juf Marjolein ons medio april ook zal verlaten. En ook dat we juf Danielle niet meer op de groep tegen zullen komen. Hoe de teamsamenstelling er dan uit komt te zien is nog niet duidelijk. Voor 2013 hebben we nog genoeg doelen en dromen die we willen verwezenlijken. Dus bent u nieuwsgierig??? Kom vooral eens kijken.

In de vorige editie hebben wij u een evaluatie naar aanleiding van de eerder gehouden enquete beloofd. Hier zal ik de komende editie meer aandacht aan worden besteed. In de volgende editie maken we ook de prijswinnaars bekend.

Kerstvakantie

Ja! Dan eindelijk was het weer zo ver, de kerstvakantie was aangebroken. We hebben natuurlijk weer allerlei leuke activiteiten gedaan met de kinderen.

Hieronder een kleine opsomming:bso-jan-13

Op maandag 24 december had Melanie een kerstlunch georganiseerd op de BSO. Eerst hebben ze boodschappen gedaan en vervolgens samen met de kinderen de tafel gedekt met mooie servetten en gezellig kerstlichtjes. Vervolgens zijn aan tafel gegaan en hebben we heerlijk gesmuld van het kerstbrood, kaiserbroodjes en croissantjes (zie foto). Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Ook hebben we een oudejaarslunch gehad met chocolaatjes, oliebollen, komkommer, tosti’s en natuurlijk champagne! Happy new year!

De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt in de vakantie. Er werden gigantische hutten gebouwd waar zelfs echt in gegeten werd. Een paar meiden hadden een restaurant gemaakt en daar mocht iedereen komen eten. De serveersters waren druk aan het smeren maar overal was aangedacht, dus de andere kinderen waren ondertussen druk aan het kleuren voor een kleurwedstrijd! Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten in het restaurant en iedereen had gewonnen met de kleurwedstrijd, dus voor iedereen een pepermuntje!

Het weer was prachtig dus er kon in de zandbak gespeeld worden en dat in december! De kinderen hadden netjes alles opgeruimd, alleen het net was nog niet over de zandbak heen. Juf loopt naar buiten om het net over de zandbak heen te doen, opeens hoort ze iemand op het raam kloppen. Het is Sebo die met twee dikke duimen omhoog staat te lachen naar juf. Juf moet zelf ook lachen om Sebo die gek staat te doen. Als juf naar binnen komt, loopt Sebo naar juf toe en zegt: “Juf, ik vind het goed dat jij spullen opruimt waar je niet mee gespeeld hebt!” Daar moest juf nog harder van lachen!

Waar de juffen ook erg veel lol om hebben gehad is de Gangnam style dansjes van de kinderen. Daar konden de juffen nog wat van leren! ‘hop hop hop’

Wie heeft er voor ons: Leuke of juist gekke verkleed kleren, schoenen, kettingen, hoeden, boa’s, pruiken etc. De kinderen houden van verkleden en onze verkleedkist kan wel een up-date gebruiken

Moppentrommel (door Tom, 8 jaar)

Twee bananen zitten aan de bar. Zegt de linker tegen de rechter: ‘Heb jij al een baan?’ Zegt de rechter: ‘Ja, ik ben rechter geworden!’

hahahahahahahahahah

Een vrouw komt de bar binnen met een doosje. Ze zegt tegen de barman: ‘wedden dat als ik 3x op dit doosje tik dat er dan een spinnetje uit het doosje kruipt, naar het eind van de bar loopt en dan weer terug in het doosje kruipt?’ Waarop de barman zegt: ‘Nee, dat lukt niet’ De vrouw tikt vervolgens op het doosje, het spinnetje kruipt uit het doosje loopt naar het eind van de bar loopt en dan weer terug en kruipt in het doosje. ‘Wedden voor 100 euro dat de spin het nog eens doen’ zegt de vrouw. De barman: ‘Nee, dat lukt nooit!’ De vrouw tikt voor de tweede keer op het doosje, het spinnetje kruipt weer uit het doosje loopt naar het eind van de bar loopt en dan weer terug en kruipt weer in het doosje. ‘Kan ik die spin van je kopen?’ vraagt de barman. ‘Ja hoor, dat is dan 5000 euro’ en de barman koopt de spin. Iets later komt er klant de bar binnen. En de barman spreekt de man aan: ‘Wedden dat als ik 3x op dit doosje tik dat er dan een spinnetje uit het doosje kruipt, naar het eind van de bar loopt en dan weer terug in het doosje kruipt?’ ‘Dat is onmogelijk, maar goed laat maar zien!’ zegt de klant. De barman tikt het op doosje en de spin komt eruit, loopt naar het eind van de bar maar op het moment dat de spin wil terug lopen… ‘PATS’…. slaat de klant de spin dood…..’mislukt!’ hihihihihi

Wist u dat…….

– Juf Ria bevallen is van een meisje?

– Haar naam Tialda is?

– Siard en Jelmer een mega hoge toren hebben gebouwd van de Kapla (zie foto)

– De temperatuur wel 5 graden stijgt wanneer er ‘justdance’ op de WII wordt gespeeld?

– Er iedere week wel 8 hutten worden gebouwd?

– We van Mieke een pindakaas vogelhuisje hebben gekregen

– De pindakaas pot al bijna leeg is gegeten door de vogeltjes?!

Topper van de maand!

Deze maand is er iemand topper die het mogelijk heeft gemaakt dat onze kids weer leuke, stoere, snelle creaties van de ‘MOOV’ kunnen maken doordat hij de banden heeft opgepompt! Zijn naam is Hotze Jongstra en is de vader van Tom en Menno 🙂 Super bedankt!