SSS- Heeg

5 maart 2013

in SSS Heeg

Op 12 januari was de 1e wedstrijd 3e divisie. Baukje Wijnja behaalde hier de 4e prijs bij de jeugd niv. 6 keuze. Myrthe Vlas eindigde hier op de 20e plaats.

Op 2 februari was de 2e wedstrijd 3e divisie. Hier behaalden Baukje Wijnja en Myrthe Vlas bij de jeugd niv. 6 keuze beide de 5e prijs. De punten van beide wedstrijden bij elkaar opgeteld telde mee voor het fries kampioenschap. Voor het fries kampioenschap werd Baukje Wijnja 4e en Myrthe Vlas 13e Doordat Baukje Wijnja 4e werd voor het frieskampioenschap mag ze nu door naar de halve finales van de 3e divisie in Nederweert op 23 en 24 maart. Een prachtige prestatie van Baukje om zover te komen op dit niveau! Nu zijn we heel benieuwd hoe het zal gaan in Nederweert.

Op 19 januari was de 1e plaatsingswedstrijd voor het fries kampioenschap niv. 9 t/m 11. Hier werden mooie resultaten gehaald door de turnsters van S.S.S. In de 1e wedstrijd kwam Annelie v/d Zee uit bij de pupillen 1 niveau 11. Annelie turnde een goede wedstrijd en eindigde in een groep van 30 turnsters op een mooie 9e plaats. In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Iris Koudenburg en Iris Wijbenga beide meisjes turnen in de categorie 8 jaar niveau 10, best een hoog niveau op deze leeftijd. Maar wat deden ze het goed! Iris Koudenburg behaalde dan ook de 1e prijs en Iris Wijbenga de 2e prijs.

In de 3e wedstrijd kwamen Jetske de Boer, Siv v/d Kaaij en Anna Bergstra in actie in de categorie instap niv. 11. Door keurig strak te turnen en weinig fouten te maken won Anna Bergstra hier de 1e prijs en Siv v/d Kaaij de 2e prijs ge weldig in een groep van 23 turnsters! Helaas viel Jetske de Boer buiten de prijzen door een val en een vergeten onderdeel op de balk wat haar veel punten koste.

Daimy Nieuwenhuis en Lonneke Zijsling turnden in de laatste wedstrijd bij pupillen 2 niv. 9 en Ymkje Altenburg instap niveau 10.

Lonneke viel jammer genoeg buiten de prijzen. Een week voor de wedstrijd tijdens de training viel Lonneke erg lelijk van de balk waardoor ze haar zelfvertrouwen wat kwijt was op dit onderdeel wat zich in de wedstrijd uitte door een paar keer van de balk te vallen en de onderdelen niet erg overtuigend te laten zien.

Daimy Nieuwenhuis turnde een keurige wedstrijd en behaalde de 3e plaats. Ymkje Altenburg turnde ook een zeer sterke wedstrijd maar turnde ook tegen meisjes die een aantal uren meer trainen in de week. Ymkje kon dan ook zeer tevreden zijn met de 7e plaats. Al met al een prachtige turndag voor S.S.S. in Lemmer! De 2e plaatsingswedstrijd voor deze meisjes is op 6 april ook weer in Lemmer.

Op 9 februari zijn de meisjes niveau 7 en 8 van SSS-Heeg naar Franeker geweest en de jongens niveau 12 en 14 zijn in Lemmer geweest. Het was weer een zeer succesvolle dag voor onze turners en turnsters. De jongens niveau 12 moesten hun wedstrijd starten om 11.15 u. Deze groep jongens hebben al een paar jaar ervaring. Arjen Hofstra, Riemer Durk Krol en Jorrit de Jong kwamen uit in de categorie INSTAP. In een grote groep van ongeveer 25 turners werd een zeer goede wedstrijd geturnd.

Bij de prijsuitreiking mocht Riemer Durk de tweede prijs ophalen. Arjen viel net buiten de prijzen met een 7e plek. En Jorrit zat daar weer kort achter met een 10e plek. Sjoerd Seffinga kwam op dit niveau uit in de categorie PUPIL. Door zeer net te turnen wist ook Sjoerd een verdiende 2e prijs in de wacht te slepen.

In de laatste wedstrijd van de dag moesten Lars van Veen, Douwe Abma, Gerben Wiegersma en Toon Driezen aantreden. Voor al deze vier jongens was dit hun eerste wedstrijd in de rayonwedstrijden. Bij het begin van de wedstrijd kon je merken dat er wel wat spanning was. Maar er werd zeer goed geturnd met weinig fouten. Als beloning mocht Douwe de 4e prijs in ontvangst nemen in de categorie BENJAMIN niv. 14. Lars eindigde hier weer vlak achter met een 8e plaats. Gerben Wiegersma kreeg de medaille die behoorde bij de 5e plaats in de categorie INSTAP niv. 14. In deze groep werd Toon 8e. De volgende wedstrijd voor deze jongens is op 23 maart in Buitenpost.

De eerste wedstrijd van de meisjes begon met jeugd keuze niveau 8. In deze wedstrijd waren van SSS-Heeg twee turnsters in actie. De tweede prijs werd gewonnen door Anna Wijbenga. Dit was een uitstekende prestatie in een groep van 21 deelneemsters. Irma Jaarsma, die ook in deze categorie uit kwam, viel buiten de prijzen. De volgende ronde hadden we weer twee deelneemsters van Heeg. In verplicht pupillen 2 niveau 8 werd door de turnsters van SSS zeer netjes en goed geturnd. Dit werd beloond met een 1e prijs voor Bente Vlas en een 3e prijs voor Marrit Louwsma. Ook in de laatste ronde had SSS nog succes. Bij junior niveau 7 won Lisa Adema de 1e prijs. Hanna Leenstra, die in keuze niv.7 senior uitkwam, viel buiten de prijzen. Op 16 maart is de volgende wedstrijd voor deze turnsters in Sneek.

Gym4fun

Op 12 februari was de 1e competitie gym4fun in Hommerts. Dit jaar is de competitie met Hommerts. Gym4fun is een competitie van 2 gymverenigingen die een spel spelen wat wel met gymonderdelen heeft te maken waar de teams punten mee kunnen scoren. Het team dat de meeste punten scoort heeft gewonnen maar het gaat vooral om de fun!!! Heeg gaat 2x naar Hommerts en Hommerts komt 2x in Heeg. Het 1e spel, touwtje springen, wie maakt de meeste sprongen. Het 2e spel pittenzakbalk race. Breng zoveel mogelijk pittenzakjes in 4 minuten op je hoofd naar de andere kant over de balk en laat het vanaf je hoofd in een bak glijden. Het laatste spel een hindernisbaan met klauteren, klimmen en rollen. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Heeg! De deelnemers gingen allemaal naar huis met een prachtig diploma waar na iedere competitie wedstrijd de punten die je behaald hebt op komen te staan. Het was een zeer geslaagde gym4fun met enthousiaste deelnemers! De volgende gym4fun competitie is op 27 febr. in Heeg.

Groeten, Bestuur en leiding gymnastiekvereniging S.S.S.