Activiteiten A.K. it Heechhus april

5 april 2013

in It Heechhus

logo-heechhusActiviteiten april

Marjolein Meijers  ‘Van Berini tot Solex’

‘Van Berini tot Solex’ – Van Iers, Americana, tot eigen muziek. Marjolein Meijers zit 25 jaar in het theatervak: als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Haar muziek werd steevast onthaald op lovende kritieken. Hoog tijd voor een overzicht.

MarjoleinIn ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers, het publiek door haar muzikale leven. Zij brengen de allermooiste oude liedjes – en nieuwe die dat nog gaan worden – afwisselend, spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn: gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach…

Marjolein Meijers: zang, bas, gitaar; Walter Kuipers: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak; Onno Kuipers: accordeon, trekzak, gitaar.

Zaterdag 6 april Aanvang 20.15 uur Entree 10,00 euro

Bandjes avond in It Heechhûs

Na de twee eerdere succesvolle bandjesavonden, die werden gewonnen door de bands NICSZ uit Bolsward en Fading Edge uit Oppenhuizen organiseert de Activiteiten Commissie van It Heechhûs in Heeg in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten op vrijdag 19 april voor de derde keer een bandcontest in Heeg.

De avond is bedoeld als podium voor (nog) onbekende bandjes uit de Gemeente Sûd-West Fryslân. De inzet is een optreden op het welbekende straatfestival Heechspanning 2013.De bands spelen elk 3 nummers tijdens de contest, en worden beoordeeld door een deskundige 3 koppige jury. Behalve het optreden op Heechspanning speelt de winnaar van de avond als slot-act na de prijsuitreiking.

De presentatie is weer in handen van Huite Loopik. Band(s) kunnen zich nu opgeven bij Wilko Bakker: email hidden; JavaScript is required of Piet Teerenstra: email hidden; JavaScript is required

Vrijdag 19 april Aanvang 20.00 uur Entree 2,00 euro

Kledingruilbeurs voor dameskleding

Op donderdagavond 25 april vindt er in It Heechhûs een kledingruilbeurs plaats voor dameskleding. De start is om 19.30 uur, verdere informatie vindt u elders in deze Sylboade.

Filmhuis It Heechhûs The King’s Speech

Alweer voor de laatste keer dit seizoen de filmhuisavond. Voor deze tijd van het jaar met een heel toepasselijke titel: The King’s Speech van regisseur Tom Hooper.

The King’s Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI, die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van de eigenzinnige logopedist Lionel Logue. Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn vrouw Elizabeth besluit contact te zoeken met de excentrieke Lionel. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel’s onothodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de Koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat er een onverwachte, maar hechte vriendschap tussen George en Lionel.

Maandag 29 April Aanvang 20.00 uur Entree 6.00 euro