Activiteiten Talma State

9 mei 2013

in Talma State

Beste Hegemers,

Zoals u in Talma Nieuws heeft kunnen lezen, heeft Talma de meimaand het thema ‘boerenmaand’ zowel qua aankleding als activiteiten.
Mocht u het niet weten, 2013 is het Jaar van de Boerderij.

Ook ‘St. Heech fan Alds’ heeft een bijdrage geleverd voor de aankleding. Zo hebben zij in de gangen van Talma kopieën van oude foto’s van boerderijen, het boerenwerk op het land en de zuivelfabrieken van Heeg tentoongesteld. Loop gewoon eens binnen om een en ander te bekijken.

De ‘boerenmaand’ wordt afgesloten met shantykoor ‘Top en Twel Sjongers’.

De ‘Top en Twel Sjongers’ bestaan sinds 1995, op een bonte avond zong een mannenkwartet shantyliedjes. Dit viel zo in de smaak bij de dorpsgenoten, dat er binnen de kortste keren een shantykoor werd gevormd.
Het koor staat onder leiding van Age Elzinga en telt 37 leden, waaronder 4 muzikanten.

Het koor staat garant voor een gezellig en enthousiast optreden, ze zingen stoere shantyliedjes en meeslepende folksongs. Zo wordt er naast Friese ook Nederlandse, Engelse en Duitse liedjes gezongen. Een bont en uiteenlopend geheel van bekende en minder bekende nummers, maar altijd verrassend en aanstekelijk gebracht. Vanwege de ‘boerenmaand’ hebben zij voor een deel hun repertoire met zelf geschreven tekst aangepast aan dit thema.

U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Talma State vrijdag 31 mei 19.30 uur. Entree niet leden: € 5,– incl. koffie/thee

Namens de Cliëntenraad Talma State
Mariet Swart