BSO Bernewille

7 juni 2013

in BSO Bernewille

bernewilleTussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12jaar

BSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223
http://www.bso-bernewille.nl/

Meivakantie

Tijdens de meivakantie werkten we met het thema water. We hadden allerlei leuke activitieten bedacht omtrent dit thema. Hieronder een opsomming van de meivakantie:

• We hebben een waterballonnen gevecht gehouden
• De tuinsproeier is meerdere malen aan geweest
• Er werden prachtige kastelen compleet met grachten en bruggen gebouwd in de zandbak
• Filosofische vragen zoals ‘hoe klinkt water?’ en ‘drijven de landen op de wereld in water of gaat het water om het land heen?’ werden besproken
• Diverse proefjes met water
• Veel waterijsjes genuttigd 😉

Natuurlijk is de vakantie ook een beetje om bij te komen van alle drukte dus werd er ook af en toe een filmpje opgezet of met de WII gespeeld. Wij vonden het een leuke, gezellige en zeker een geslaagde vakantie!

Opening watersportseizoen 2013
Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de opening van het watersportseizoen. Bij onze stand kon je allerlei leuke activiteiten gaan doen. Tegen een kleine vergoeding kon je je laten schminken, mocht blik gooien, knikker raden en je kon een lekker chipsketting gaan maken. Door Heeg liepen allemaal mooie geschminkte kinderen! De winnaar van het knikker raden is Neda Klijn geworden. Er zaten 247 knikkers in de pot. Neda van harte gefeliciteerd en heel veel knikkerplezier!!
Het totale bedrag wat we die dag hebben opgehaald is 44 euro. Deze opbrengst wordt gedoneerd aan het KIKA fonds. Iedereen hartstikke bedankt!

Prietpraat
Een tijdje terug hadden we een gesprek bij de BSO over het geloof. Iemand vroeg Melanie vervolgens of ze gedoopt was, waarop ze antwoordde dat ze gedoopt was.

‘Waaaaat???’, zei er toen een jongen. ‘Ben je dooooof????!!’
‘Hé Melanie, heb je je haar weer geschilderd?’ 🙂

Wist u dat…….
– We op woensdag 12 juni een zomerfeest organiseren?
– Het zomerfeest om 15:30 begint en eindigt rond 17:30?
– Iedereen die een kijkje wil komen nemen hierbij van harte uitgenodigd is?
– Onze kinderen erg van slopen houden?
– Dus als u nog oude elektrische apparaten thuis heeft (radio’s, computers ed) we deze graag bij u komen ophalen! Bel ons of mail ons en we komen deze ophalen!

TSO Vrijwilliger(s) gezocht m/v
Wij zijn voor de maand juni en het nieuwe schooljaar druk op zoek naar versterking van ons team van vrijwilligers. Helaas moeten we afscheid nemen van Melanie Altenburg, Antje Gerritsma en na de vakantie van Suzette Engelsma. Melanie en Antje hebben ander werk gevonden waardoor het niet meer te combineren is met de TSO. Suzette haar zoon gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs.

Door het vertrek ontstaat er een tekort aan vrijwilligers om maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Heeft u op dit moment geen baan of geniet u van uw pensioen of wilt u gewoon een leuk zakcentje verdienen? Meld u nu aan of vraag meer informatie op bovengenoemd nummer.

Wisseling Locatiemanagement
Met ingang van half juni zal Mieke de Groot locatiemanager worden van BSO Bernewille en coördinator van de TSO in Heeg. Naast BSO Bernewille zal zij ook het KDV in Sneek aansturen en het gastouderbureau in Drachten. Debbie gaat 2 locaties aansturen in Wieringerwerf. Deze locaties zijn ook onderdeel van Catalpa.

Topper van de maand!
Wij vinden Sanna Dekker deze maand de topper van de maand.
Sanna is nog maar een paar weekjes bij ons maar het voelt alsof ze al jaren bij ons is! Ze speelt zo heerlijk met de andere kinderen en volgens ons voelt ze zich al helemaal thuis!