It Heechhus

7 juni 2013

in It Heechhus

Nieuws van de A.K. It Heechûslogo-heechhus

Het moge duidelijk zijn de temperaturen gaan omhoog, de zon duikt pas laat in de avond de horizon in, het (winter)seizoen voor de A.K. zit erop. Dat wil niet zeggen dat we even een zomerdutje kunnen gaan doen. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereiding voor het komende seizoen. Mooi dat we steeds meer aanbiedingen krijgen van artiesten die bij ons willen optreden zodat we meer keus hebben om een gevarieerd en goed programma te maken echter zonder onze eigen ideeën uit het oog te verliezen.

Natuurlijk komen de vaste activiteiten weer ruim aan bod zoals het Filmhuis, de Bingo, Kinderfilmmiddag en natuurlijk de intocht van Sinterklaas. Ook het theater en de muziek krijgen de volle aandacht, we hebben al een paar goede en tot nu toe heel succesvolle voorstellingen geboekt, in september meer hierover. Verder staan er weer een aantal cursussen- workshops op het programma. Nieuw is het ‘Schrijfcafé’, korte verhalen schrijven, proza of poëzie, liedjes, creatief leren schrijven met behulp van handige tips, kleine opstapjes, ideetjes etc.

Komende winter organiseren we ook een cursus improvisatie en toneelspelen. De korte speelse cursus is voor hen die gewoon op een leuke ontspannen manier met theaterspel bezig wil zijn. Geen moeilijke teksten leren, maar met korte opdrachtjes en voorbeelden leren we allerlei verschillende rollen, karakters, typetjes, emoties uit te spelen.

Het lijkt nog ver weg maar volgend jaar april verzorgd dansschool Vergonet uit Sneek een korte cursus salsa/mango danslessen in It Heechhûs. Je kunt je via onderstaande oproep nu alvast opgeven, want let wel: vol = vol.
Om de resultaten te peilen van onder anderen deze lessen lijkt het ons aardig om eens een ‘Heeg got talent’ te organiseren. Ook hiervan vast onderstaand een oproep, verdere info. en een datum volgen nog.

Al met al lijkt het ons een mooi en vooral gevarieerd programma, wat dat aangaat kunnen de donkere dagen wel weer komen……………

Aanmelding  Danscursus Salsa-Mango
De cursus wordt gegeven in de maand april 2014 op de zondagmiddag. De kosten zijn tachtig euro per paar voor vijf lessen. Maximaal is er ruimte voor 20 paren. Info en/of opgave www.itheechhus.nl

Oproep!!! Oproep!!!
Heb jij talent of een bijzondere gave en wil je dit graag op het podium delen met de andere Hegemers? Geef je dan nu op voor Heech got talent! In het voorjaar van 2014 is de Activiteiten Kommissie voornemens dit spektakel te organiseren, maar dit kan natuurlijk niet zonder de inzet en medewerking van onze dorpsgenoten.

Ken jij dus een leuk dansje, een fantastische rap, een geweldig truckje met de bal of iets anders unieks? Geef je dan nu op voor Heech got talent via email hidden; JavaScript is required en wie weet mag jij je een jaar lang het talent van Heech noemen.

Activiteiten Kommissie It Heechhûs