Heech Yn ’t Findel

1 juli 2013

in Evenementen

Heech Yn’t Findel programma 2013logo-fyndel

Vrijdag 9 augustus 2013 9.30 uur: Hylke Speerstra
Wegens groot succes van de afgelopen twee jaar wederom een artiest in woonzorgcentrum Talma State. Hylke Speerstra komt dit jaar het vrijdagochtend programma verzorgen. Aanvang optreden 10.00 uur.

19.00 uur: Volleybaltoernooi
De eerste wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Zorg dat je team klaarstaat voor de strijd.
Aanmelden kan op email hidden; JavaScript is required
Alle aanmeldingen worden bijgehouden op onze website www.heechyntfindel.nl

Dit jaar hebben we als muzikale afsluiting van de avond gekozen voor Rintje Kas. Bepakt en bezakt met gitaar, stem en een lekkere bass-drum klinkt het of er een complete band staat te spelen. Alles is puur en live en recht voor z’n raap. Actief met het publiek, geen setlijsten daarom is geen optreden gelijk!
Als voorman van de bekende feestband LAYS is hij een veel geziene gast op menig feest. Met z’n zeer brede repertoire is hij overal inzetbaar en zet hij in een mum van tijd een zaal op z’n kop. Smartlappen, achtergrond, goud van oud, rock ‘n roll, top 40; niets is deze troubadour te gek!

Zaterdag 10 augustus 2013
13.30 uur: Spelmiddag met Levend Ganzenbord
Op zaterdagmiddag is er door een groep enthousiaste vrijwilligers een fantastisch programma voor de kinderen georganiseerd. Er is een levend ganzenbord gecreëerd met een aantal spectaculaire opdrachten. Het is geschikt voor de leeftijden van 4 t/m 12 jaar en kan zowel individueel als in groepsverband worden gespeeld.
Levend ganzenbord is een ganzenbord spel in het groot. Je speelt het niet met een bord aan tafel maar de cijfers liggen op de tafels in en rondom de tent.
De opdrachten bij dit ganzenbord worden individueel of in groepjes van 2,3 of max.4 personen voltooid.

Het gaat bij dit ganzenbord niet om het winnen maar om de opdrachten.
Daarom is het niet nodig om bij start te beginnen, ieder groepje krijgt bij de start een nummer waar zij gaan starten, ergens in het spel. Zodra ze bij het hoogste nummer zijn, worden ze door het spel weer terug gestuurd naar start waardoor het oneindig is.
Gespeeld wordt er met 1 dobbelsteen (geen verdubbeling bij zes). Na iedere vraag/opdracht moet er gedobbeld worden om naar een volgend spel te gaan. De jongste kinderen kunnen het spel eventueel samen met een van de ouders spelen, of met een oudere broer of zus.

Om het spel in goede banen te kunnen leiden hebben wij veel vrijwilligers nodig.
Lijkt het je leuk om bij een opdracht te staan, geef je dan op als vrijwilliger.
Opgeven als vrijwilliger kan bij:  email hidden; JavaScript is required

Vanaf ongeveer 16.00 uur zijn er pannenkoeken verkrijgbaar in de tent. De deelnemers van het levend ganzenbord kunnen op vertoon van hun spelkaart een pannenkoek komen halen. De overige bezoekers betalen € 0,50.

21.30 uur: Live muziek met de bands D-sign en Weima & vd Werf
D-sign spettert van het podium wanneer deze coverband de avond tot een onvergetelijk feest maakt. Van feesttent naar bruiloft en van kroeg of discotheek naar bedrijfsfeest. De naam zegt veel over deze top 40/100 coverband. D-sign is vernieuwend, eigentijds en vooruitstrevend. Dat is ook terug te zien tijdens hun optredens. Dat de muzikanten jong zijn, is in dit geval een groot voordeel. Levenslust en speelplezier doet niet onder voor de kwaliteit van de muziek. Bij ieder optreden staat de band vol passie op het podium en dat stralen ze dan ook uit.
Met een knipoog naar het oudere repertoire, spelen deze ervaren musici vooral nieuwe muziek. De huidige top 40 lijsten worden goed bijgehouden, zodat hun repertoirelijst steeds up to date blijft. Vooral het jonge uitgaanspubliek zal zich de hele avond vermaken bij een show van D-sign. Hiermee onderscheidt D-sign zich van de standaard top 100 coverband. Professionaliteit staat garant voor kwaliteit.

Duo Weima & vd Werf toert sinds de zomer van 1996 langs het (voornamelijk) Noord Nederlandse popcircuit en heeft inmiddels al een behoorlijke naam opgebouwd. Zo zijn er inmiddels drie cd’s – waarvan twee met (deels) eigen Engelstalig werk – en een cd single (landelijke airplay!) op de markt gebracht, heeft het duo enige radio-optredens (o.a. Omrop Fryslân en Radio 5) en tv-optredens (Omrop Fryslân, Omroep Drenthe en tv Noord) verzorgd. Zo’n 150.000 mensen hebben inmiddels kennis gemaakt met het duo tijdens live optredens.

Weima & vd Werf beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij on the road mogen begroeten…
Het duo is fanatiek, gaat voor de volle 100% en speelt gedreven bij optredens. Met behulp van gitaar, bas en twee stemmen, zetten zij zaal naar zaal naar hun hand. Er worden krakers gespeeld en de show loopt snel door … Beatles, Stealer’s Wheel, Stones, Kinks en diverse soulhelden worden afgewisseld met moderner werk van o.a. Crowded House, Jack Johnson, Milow en Paolo Nutini en een Nederpop repertoire. Een greep uit de Top 2000 passeert de revue.

Zondag 11 augustus 2013 9.30 uur: Tentdienst
De Werkgroep Tentviering organiseert weer een kerkdienst in de feesttent. De viering begint om 10.00 uur maar de koffie staat klaar om 9.30 uur (en ook na afloop is er koffie). Voor de kinderen van de basisschool is er een nevendienst. Voorgangers zijn ds EJ Keulen en pastor AKH Jellema. Ilse van der Pol gaat voor u zingen. Allen van harte welkom!

16.00 uur: Run je Tent met Piekuur
De oude vrijdagavondcommissie heeft een nieuwe uitdaging gevonden om op de zondagmiddag ook de tent “oan de harses ta fol” te krijgen. Ook is de zondagmiddag natuurlijk een mooi moment om het aloude “Piekuur” weer uit de kast te halen.
Zij hebben het volgende bedacht: “Run je tent!”
Een vijftal groepen, hokjes of andere samenstellingen hebben wij gevraagd om 30 minuten lang muziek te draaien. Hieraan zal een bepaald thema worden gekoppeld, gekozen door de deelnemers. Er kan groots worden uitgepakt of ietsjes minder. Het gaat erom dat we er een geweldige middag van maken met veel vermaak en muziek. Voor ieder wat wils.

Om 16.00 uur starten we met een kinderdisco.
Ook aan de kinderen wordt gedacht!

19.00 uur: Live muziek: Van Geeft ’M
Van Geeft ‘M bestaat inmiddels ruim 4 jaar. In deze 4 jaar hebben ze vele optredens verzorgd en met grote namen als Nick & Simon, 3Js, Wolter Kroes, Alain Clarck en Ilse de Lange op de bühne gestaan. Van Geeft ‘M is ook in contact gekomen met één van de bandleden van PigMeat. Een succesvol Fries duo die een groot voorbeeld was en is voor Sander en Marijn. De muziek zal tot 22.00 uur spelen, zodat een ieder die op maandagmorgen weer moet werken toch de zondagavond nog kan meepakken…

HORECA REGELS FINDELIERDAGEN 2013
Wij mogen geen alcoholische drank aan jongeren onder de 16 jaar verkopen.
• Legitimatie tijdens de Findelierdagen is verplicht.
• Het is verboden voor bezoekers om alcoholhoudende drank aan jongeren onder de 16 jaar te verstrekken.
• Indien er geconstateerd wordt dat een jongere onder de 16 jaar alcohol gebruikt, wordt deze persoon de toegang tot het feestterrein ontzegd.
• Indien er geconstateerd wordt dat een bezoeker alcohol verstrekt aan een jongere onder de 16 jaar, wordt deze persoon de toegang tot het feestterrein ontzegd.

Gewijzigde eindtijden tijdens de Findelierdagen!
In de gemeente Súdwest-Fryslân mogen muziekactiviteiten bij evenementen in Heeg op dit moment tot maximaal 01:00 uur duren. Om toch optimaal van de Findelierdagen te kunnen genieten, starten wij dit jaar dan ook eerder met de feestelijkheden. Beleef het volop mee en kom op tijd! We hebben weer een mooi programma voor u!
De exacte begin- en eind tijden van de Findelierdagen, met name voor zaterdag avond, zullen in het programma boekje bekend worden gemaakt.

Tot slot:
Een organisatie als Heech yn’t Findel kan niet zonder vrijwilligers. Voor het tent opbouwen, de bardienst, ordedienst, de verschillende commissies en allerlei andere zaken zijn de vrijwilligers hard nodig en gelukkig kunnen we elk jaar weer op ze rekenen. Ook dit jaar kunnen we nog wel wat vrijwilligers gebruiken.

Wil je ook iets voor Heech (yn’t Findel) betekenen, spreek dan iemand van de organisatie aan of stuur een mailtje naar email hidden; JavaScript is required

Het bestuur van Heech yn’t Findel heeft dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. Wij nemen dit jaar afscheid van 3 bestuursleden. Wilt u dat Stichting Heech yn’t Findel blijft bestaan, meld je aan als bestuurslid, het zou toch zonde zijn als dit het “laatste” jaar is dat er Findelierdagen worden gevierd.

We rekenen op jullie!

Bestuur Heech yn’t Findel