BSO Bernewille

9 september 2013

in BSO Bernewille

zomer – summer – simmer – sommer – été – lato – verano – sommar

En wat een prachtige zomervakantie hebben we gehad! We hebben heerlijk genoten van het warme weer. Er werd veel met de watersproeier gespeeld, waterballonnen gegooid, liters zonnebrand gebruikt, tenten gemaakt tegen de zon (het is ook nooit goed….), vliegers gemaakt, diverse tripjes naar het strand, lekker ijsjes gegeten, hippe slippers gemaakt, schuimkannonnen gecreeërd, afkoelen tijdens wii-en of een leuke film, in de zandbak gespeeld, brooddeeg creaties gemaakt, bloempotten geschilderd, de tuin in orde gemaakt, gevoetbald, heel veel gekleurd, een natuur speurtocht gedaan, caravans geknutseld, gips vormpjes gieten en verven, en ga zo nog maar even door…. Te veel om op te noemen. Één van de hoogtepunten was wel het maken van de cornflakesrotsjes.Hier en daar hebben we gehoord dat ze thuis ook al gemaakt worden! Voor degene die niet weten waar we het over hebben, zie hieronder het recept!

Cornflakesrotsjes

Smelt chocola au bain-marie en roer hierdoor diverse soorten cornflakes doorheen. Schep het met een lepel in een cupcakes vormpje bso-septen laat het hard worden (koelkast). Eventueel nog versieren met sprinkels oid. Smullen maar!

Creatie van brooddeeg

In de zomervakantie hebben we allerlei activiteiten gedaan. Zo zijn wij ook bezig geweest met brooddeeg. Het resultaat mag er zijn…een prachtig pennenbakje.

We beginnen met het maken van het brooddeeg:

Zet een kopje fijn zout, een kopje water en een kopje meel klaar. Meng eerst het zout en het water door elkaar. Daarna doe je het meel erbij. Goed kneden om het deeg soepel te maken. Als het te droog is doe je er wat water bij. Als het te vochtig is voeg je wat meel toe. Zoek een leeg jampotje bij je moeder uit de kast…en maak hem goed schoon. Bekleed het potje met het brooddeeg. Pimp hem daarna nog op met het overgebleven brooddeeg om voetjes te maken, oogjes en een neus en een mond.

Eerst moet hij nog in de oven…een uurtje bakken op 180 graden of op thermostaat 3 of 4. Daarna kun je hem schilderen… maar wacht wel even tot hij afgekoeld is… Je kunt hem eventueel ook nog lakken…maar dat hoeft niet persé.

Prietpraat

‘Mijn broertje heeft erg bijzonder smaakpupillen, hij lust geen eens komkommer!’

‘Ik lust geen fruit maar alleen maar baloen’

‘Weet je welk dier er bijna uitgestorven is? De plofkip’

Topper van de maand!

Deze maand zijn Jorrit en Tom uitgeroepen tot toppers van de maand. Ze hebben samen voor de lunch heerlijke eieren klaargemaakt. Spiegeleieren, dubbel gebakken, roerei en gekookt. Een fluitje van een cent en ze smaakten voortreffelijk! Bedankt heren!