Vanuit It Heechhus

7 oktober 2013

in It Heechhus

logo-heechhusVooruitgaan, dat is wat het bestuur van It Heechhûs wil en het liefst in zichtbare resultaten. Op de achtergrond wordt er door veel vrijwilligers gewerkt aan de doelstellingen van It Heechhûs en op de voorgrond wordt er naast het vaste personeel een grote bijdrage geleverd door alweer vrijwilligers.

Zichtbare resultaten waar we als bestuur, activiteitencommissie, personeel en vrijwilligers trots op zijn, wil ik kort benoemen. De dorpstuingroep heeft een eerste aanzet gemaakt met het ontwerp en de aanleg van beplanting. Het bestuur heeft deze plannen ondersteund en weet dat er nog een vervolg komt als de subsidieaanvraag wordt gehonoreerd. De tuin en de omgeving zal een uitstraling krijgen om elkaar te ontmoeten.

Binnen wordt er nog steeds gewerkt aan de afronding van de verbouwing en ook hier is met inzet van velen gewerkt aan de verfraaiing van It Heechhûs. De grote zaal is geverfd, in de foyer en zaal 2 zijn nieuwe lampen gekomen en plantenbakken geplaatst. Alle voorwerpen die her en der hingen in It Heechhûs, zijn nu geclusterd en in thema’s opnieuw opgehangen. Er is een folder ontworpen en gedrukt, de activiteiten commissie heeft weer een programma gemaakt met oude en nieuwe elementen er zijn besprekingen voor het organiseren van een kledingruilbeurs, verder wordt er gewerkt aan websitebeheer en schoonmaakklussen, kortom allemaal activiteiten waar mensen belangeloos hun energie en tijd aan geven.

Het bestuur is optimistisch met de nieuwe koers die is ingezet en verwacht dit ook uitgedrukt te zien in de financiële resultaten dit jaar. Een dorpshuis voor allen door allen, waar we u als bezoeker graag ontvangen. Iedereen die ook op vrijwillige basis een steentje wil bijdragen is van harte welkom. Nog steeds kunnen we mensen gebruiken die bardiensten willen doen, maar ook met andere inzet zijn we blij.

Terwijl ik deze tekst schrijf ligt de startzondag nog voor ons en misschien hebben we elkaar dan daar al ontmoet en bent u al op de hoogte van het voorgaande schrijven. Echter diegenen die niet aanwezig konden zijn, willen we ook graag informeren wat er allemaal gebeurt in It Heechhus.

Tot slot: Jan Bergsma is al lange tijd ziek en ik weet van hem dat velen van u een kaartje hebben gestuurd. Jan waardeert dit, blijkt uit de gesprekken die ik met hem voer. Er is geen zicht op herstel op kort termijn, het bestuur blijft in nauw contact met Jan en de begeleidende diensten.

Tot ziens in It Heechhûs
Janke Postema (voorzitter bestuur It Heechhûs)