Pas als je naar binnen kijkt, gaat alles stromen

5 november 2013

in Overig nieuws

Alweer vijf jaar geleden gooide Hedwig Ydema het roer om in haar werkzame leven en liet zich omscholen van doktersassistente tot Shiatsu therapeut om te starten met haar toenmalige praktijk. Inmiddels beheerst ze nog meer behandelvormen en voelt de keuze van totale verandering een verrijking van haar leven. Ze brengt mensen tot nieuwe inzichten en laat een ieder ervaren dat de mens in staat is om ‘zelf helend’ te zijn. Hedwig: “Een ontspannende massage in een druk dagelijks leven kan mensen weer tot rust brengen” Beide therapeuten bieden de juiste handvatten om eventuele blokkades in het emotionele of fysieke menselijke systeem op te heffen.

Vergoeding door ziektekosten
De namen van de therapieën en geneeswijzen klinken misschien niet altijd bekend, of alledaags, maar zweverig kan je Joseph of Hedwig zeker niet noemen. De één is de zoon van een zelfstandig loodgieter en de ander een boerendochter. Noem het Brabants enthousiasme en Friese nuchterheid, beiden ondernemende persoonlijkheden. Ze zien hun therapieën als aanvulling op het reguliere geneeskundige circuit en werken als erkend therapeut. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de therapieën. Voor sommige cliënten is dat net even aantrekkelijker om de stap te zetten en kennis te maken met

de Stroming
Sinds dit jaar woont en werkt Joseph Linnenbank in Friesland. Als onderwijzer en hoofd van een basisschool gooide ook hij het roer in 2005 om en wist dat hij iets met zijn ‘fijn gevoeligheid’ mocht gaan doen. Inmiddels heeft Joseph diverse opleidingen op het gebied van Additieve Therapie gevolgd en geeft hij zelf ook alweer een paar jaar les aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid Nederland (ANZN) te Eindhoven.

Joseph: “ Vroeger noemde ze mensen als ik een magnetiseur of strijker, tegenwoordig wordt het vaker benoemd als paranormaal therapeut. Of ik blij ben met die naam? Eigenlijk maakt het mij niet uit. Belangrijkste voor mij als therapeut is: ik versnel het genezingsproces en kan meestal zeer nauwkeurig de oorzaak van een symptoom of probleem aangeven, om deze vervolgens uit te leggen en de cliënt tot nieuwe inzichten te brengen. Als iemand na een sessie als een blijer persoon de praktijk uit loopt, ben ik een zeer tevreden mens.”

De ervaring die Joseph opdeed als onderwijzer op scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen, combineert hij tegenwoordig ook met coaching en begeleiding van jongeren (PGB) die vastlopen in het dagelijks leven.

Balans in lichaam
De therapieën en workshops van de Stroming zijn zeker niet alleen voor mensen die ergens in vastgelopen zijn of verlichting van pijn zoeken. Joseph: “De mens is tegenwoordig vooral naar buiten gericht, pas als je naar binnen kijkt, gaat alles stromen. Pas dan voel je veel meer balans in lichaam en geest en kan je zelf de regie weer in handen nemen.”

Stoelshiatsu wordt niet alleen in de praktijk gegeven door Hedwig, inmiddels is zij ook een bekend gezicht bij diverse bedrijven in de regio waar ze werknemers op werkplek behandelt. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ter ondersteuning van Hedwig heeft Joseph ook de opleiding Stoelshiatsu gevolgd.

Hedwig sluit af: “Door shiatsu te ondergaan ontstaat er verbinding met je lichaam waardoor innerlijke rust, balans en vertrouwen in jezelf ontstaat”.

Praktijk de Stroming
Joseph Linnenbank & Hedwig Ydema
www.hedwigydema.nl
www.josephlinnenbank.nl