A.K. It Heechhus

12 maart 2014

in It Heechhus

A.K. It Heechhûs Februari en Maart

SCHRIJFCAFÉ IN IT HEECHHÛS OP 5 MAART EN 12 MAART AANV. 20.00 UUR

Workshop korte verhalen schrijven. Korte teksten, proza of poëzie, liedjes. Creatief leren schrijven met behulp van handige tips, kleine opstapjes, ideetjes,etc. Geen moeilijke toestanden maar spelen met eigen taal door leuke oefeningen te doen. De pen dòòr laten schrijven om gedachten, dromen, fantasieën, hersenspinsels hun weg laten vinden tussen de letters van de woorden. En je laten verrassen door wat je daarna leest. Als je altijd eens van plan was om verhalen te gaan schrijven kan deze workshop een goede opstap zijn. In ontspannen sfeer met koffie van het It Heechhûs, samen met anderen lekker schrijven. En als je wilt je verhalen delen.
Schrijfster Natascha van ’t Hooft helpt ons met leuke opdrachtjes de juiste woorden te vinden. Taal gaat ineens anders leven. Wil je meedoen, meld je dan aan bij de Activiteitencommissie van It Heechhûs (zie website) of 0515-442593 De workshops (2 woensdagavonden) worden gehouden op 5 en 12 maart aanvang 20.00 uur, de kosten zijn tien euro voor beide avonden.

‘STERK STAALTSJE’ TROCH JAN & MARIJKE ARENDZ SNEINTEMIDDEI 9 MAART OANF. 16.00 OERE YNTREE 17,50 EURO (INCL. TWA KONSUMPSJES).

In minske sit fol ferhalen: fan hearren en sizzen, sels meimakke of troch oerlevering; koartsein ûnfoarstelbere oantallen prachtige wierbarde ferhalen, dy’t troch de fertellers faak noch mear kleur meikrije: sterke staaltsjes…
Jan Arendz en Marijke Geertsma hawwe in pear jier lyn fan in protte minsken út ferskate doarpen en stêden soksoarte moaie ferhalen heard of oanlevere krigen. Mei dit kostbere materiaal binne se oan it skriuwen slein en dat hat úteinlik resultearre yn “Sterk Staaltsje.” Yn 2011 ha Jan en Marijke dizze ferhalen mei in protte sukses ferteld, doe noch by Tryater, mar se binne noch lang net út ferteld en pakke de tried fan it ferhaal no wer op…In moai plak om al dy ferhalen te fertellen is “oan ‘e taap yn in kafee of doarpshûs.” Sy fertelle yn “Sterk Staaltsje” ferhalen, anekdoates en grappen: sterke staaltsjes om by stil te stean, je oer te ferwûnderjen, mar foaral ek om te laitsjen.

Foar safier it no te besjen is der foar ‘Sterk Staalsje’ in protte belangstelling. Dêrom is it oan te rieden om kaarten te reservearjen: email hidden; JavaScript is required of 0515-442593 graach op wurkdagen tusken 19.00 en 20.00 oere. Fanwege ôfpraat yntree jild mei it selskip is de koarting foar de Freonen fan it Heechhûs foar dizze foarstelling net fan tapassing.

‘DEI FAN ‘E NOSTALGY’ ZATERDAG 22 MAART AANVANG 10.30 UUR

Na het succes van vorig jaar organiseert de AK voor de tweede keer de ‘Dei fan ‘e Nostalgy’. Weer een dag vol met muziek, theater, dans, foto’s en beelden, verzamelingen etc. Om half elf in de morgen start de nostalgische beurs in de sportzaal. Ruim twintig deelnemers waarvan vele uit Heeg en omgeving zullen hun hobby’s en/of verzamelingen ten toon spreiden. Stichting Heech fan Âlds is er met foto’s, beelden en artikelen van Heeg uit het verleden.

Vanaf 14.00 uur verzorgd de reeds zestigjarige en jubilerende Snitser Skotsploech een aantal optredens en in de foyer is er muziek van The Jay Jay’s.(zie foto) Deze Bolswarder heren spelen onvervalste muziek uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Verder zijn er Rock ’n Roll dans demonstraties door Dansschool Vergonet ook zal de onvergetelijke film Alleman van Bert Haanstra worden gedraaid. Solex Verhuur Friesland is er om hun club te promoten en als het weer het toelaat kan men nog een rondje maken op een van deze nostalgische brommers.

Onder voorbehoud zijn er old-timer auto’s te bewonderen, deze pure hobbyisten zijn terecht zuinig op hun mobielen en komen alleen als de weersomstandigheden het toelaten.
En dan ’s avonds als afsluiter van de Dei fan ‘e Nostalgy twee in Friesland wereld beroemde bands: Piter Wilkens Tribute to the King band en de Looking’4Cashband. Voor Piter Wilkens en zijn ‘gelegenheidsband’ is dit een van hun weinige optredens in Friesland vandaar zeker uniek en hopelijk onvergetelijk.
‘Lykas de Muzykdûmny al sei: Elvis Presley en Johnny Cash, op ien jûn, dat kin allinnich mar in Heech!!’

PITER WILKENS ZINGT ELVIS PRESLEY ‘TRIBUTE TO THE KING’. Het begon als een serieus geintje in café Duhoux te Wirdum. In februari 2013 vroegen enkele ervaren muzikanten uit de omgeving van Leeuwarden of Piter Wilkens wat liedjes van Elvis mee kwam zingen. Het werd onvergetelijk. De A.K. was er als de kippen bij en vroeg hun om op de Dei fan ‘e Nostalgy te komen spelen. Piter zal de originele nummers op zijn eigen manier in het Engels zingen. Een band die uit de beste muzikanten van Friesland bestaat, begeleidt hem. Alle bekende nummers van Elvis zullen klinken, maar ook enkele minder bekende uit zijn beginperiode. It Heechhûs verandert voor even in ‘PRESLEY’S HEARTBREAK HOTEL’.
Voor wie pas een dag in Friesland woont: Piter Wilkens is onze muzikale tijdschrijver. In zijn luisterliedjes vangt hij het Friese verleden en heden. Dat doet hij overtuigend: in 2010 kreeg hij de vooraanstaande Bernlef-prijs.

IVO POELSMA EN DE LOOKING’4CASH BAND. Vorig jaar nog verzorgde de Looking4Cash band met een geweldig optreden de afsluiter van het dagprogramma op Heechspanning. Met het vertolken van hun Rock ’n roll en Country nummers was er een geweldige sfeer en speelden ze het denkbeeldige dak van het plein voor It Heechhûs helemaal plat.

De band is ontstaan uit het succesvolle theaterstuk ‘Walk the line’ over het leven van de legendarische country-zanger Johnny Cash, vorig jaar opgevoerd voor uitverkochte zalen in o.a. Broeksterwâld en Drachten. Met zangeres Tiffany van der Wal en Lucky Daltons voorman Ivo Poelsma zal deze zeskoppige band zeker voor een waardige afsluiter zorgen van de Dei fan ‘e Nostalgy 2014 !

Let wel!! Voor de ‘Dei’ hanteert de AK ouderwetse aanvangstijden. Op tijd beginnen en indien mogelijk op ‘tiid nei hûs’. Piter begint met zijn band om precies negen uur te spelen. AANVANG DUS 20.30 UUR !!!! De entree voor het dagprogramma is 3,00 euro, ’s avonds is de entree 12,50.

VOORJAARSBINGO VRIJDAG 28 MAART AANVANG 20.00 UUR Alweer voor de laatste keer dit seizoen organiseert de AK weer de BINGO. Natuurlijk weer met fantastische prijzen. Wie kan nu weer de bloemetjes buiten zetten ? Zoals gewoonlijk draaien de ballen om acht uur.

FILMHUIS IT HEECHHÛS: A LATE QUARTET MAANDAG 31 MAART Het verhaal speelt zich af in New York en gaat over vier muzikanten die door hun passie voor muziek en het jarenlange samenwerken met elkaar zijn verbonden. Maar als hun aartsvader Peter wordt gediagnosticeerd met Parkinson heeft dit een grote impact op de groep. Als hun 25-jarige bestaan om de hoek staat moeten de muzikanten of een manier vinden om hun problemen te overwinnen en hun erfenis te behouden, of voor altijd uit elkaar gaan. De aanvang van de film is 20.00 uur, entree 6,00 euro.

DANSCURSUS SALSA/MAMBO DOOR DANSSCHOOL VERGONET Het bestuur en de activiteitencommissie van It Heechhûs organiseren in de maand april op de zondagmiddag een danscursus Salsa/Mambo. De cursus, op 30 maart, 6, 13, 20 en 27 april bestaat dus uit vijf lessen en wordt gegeven door Rudolf en Jolanda Vergonet uit Sneek. De kosten zijn 80,- euro per paar, aanmelding via de mail email hidden; JavaScript is required

De AK.