BSO Bernewille

6 april 2014

in BSO Bernewille

 

bernewilleBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma,
telefoonnummer 442223

Olympische spelen

Olympische spelenDe olympische spelen zijn net voorbij en ook wij bij Bernewille hebben omtrent dit thema veel dingen gedaan. Zo hebben de kinderen op de ramen geschilderd, natuurlijk in het olympische thema. Zo zijn de olympsiche ringen geschilderd, de fakkel, sneeuwvlokken etc. Er zijn ook prachtige medailles geknutseld, olympische quiz BSO winterspelen → geopend door de kinderen dmv het doorgeven van de ‘fakkel’, sokschaatsen, slalom en een soort bobslede van MOOV-IT gemaakt. Super leuk!

Graffiti bij de BSO

Natuurlijk willen we allemaal dat de BSO er “cool” uitziet. En daarom hebben we een bestaand verfdoek gepakt en mochten de kinderen het pimpen met zilver en goud (spuitbussen). De kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd op het doek. Het leuke was, dat de kinderen er later in konden krassen zodat de kleuren van het vorige schilderij weer naar voren kwam. Erg leuk effect en het resultaat mag er zijn. Voor iedereen wie het schilderij wil komen bewonderen…het hangt bij de BSO, boven de koelkast! Het is de moeite waard!!!

Thema voorjaarsvakantie “gezond/ongezond”

gezond zijn, gezond eten, biologisch of niet…. deze thema´s worden steeds belangrijker en daarom staat onze voorjaarsvakantie in het thema van gezond/ongezond. We buiten veel spellen doen (sindskort hebben we een tafeltennistafel dus die komt goed van pas!), voedsel ‘voelen’, zelf pindakaas maken, fruithappen (ipv snoephappen) en nog veel meer. Volgende editie van de sylboade hier meer over.

Oproep

Wie heeft er nog oude lakens, kleden of doeken liggen?
De kinderen bouwen graag hutten maar de doeken die wij hadden waren nodig aan vervanging toe. Dus wie heeft er nog wat liggen en doet er niets meer mee?
Laat het ons weten op bovenstaand nummer en we halen het graag op. Langs brengen mag ook. Maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 en op donderdag vanaf 12:00.

Sloopmiddagje

sloopmiddagZo af en toe mogen de wat oudere
BSO kinderen oude apparaten slopen. En leuk dat ze dat vinden!
Alle schroeven netjes los draaien, sorteren, bekijken hoe het er van binnen uit ziet en soms, als het even niet lukt, komt er brute kracht aan te pas. Dus mocht u nog
een oude DVD-speler, desktop, laptop, koffiezet apparaat, radio’s etc, ook hier geldt: Laat het ons weten en we halen het graag op. Langs brengen mag ook. Maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 en op donderdag vanaf 12:00.