Nieuws van S.S.S. Heeg

6 april 2014

in SSS Heeg

18 januari Turncompetitie jongens

Op zaterdag 18 januari was de eerste wedstrijd in de turncompetitie voor jongens in Joure. Riemer Durk Krol en Arjen Hofstra mochten in de laatste wedstrijd van de dag hun wedstrijden turnen in de categorie Pupil niveua 10( dit is 2 niveaus hoger dan dat ze vorig jaar turnden). Om 15.30 u. begon de warming up en om 15.50 u. kon de wedstrijd van start gaan.
Voor de jongens van SSS is dit het hoogste niveau wat in Heeg ooit gedaan is.

Als we om ons heen keken zagen we ook dat er veel jongens waren die al wat meer trainen, dan de 3 uur in de week die onze jongens doen. Toch starten wij met goede moed. Tijdens de eerste oefening op vloer deden beide jongens voor het eerst op een wedstrijd een Arabier-flikflak. De beide heren hebben prima gepresteerd, maar ze waren als jongste turners op dit niveau nog niet opgewassen tegen het geweld van de grote verenigingen. Met een 23e plek voor Arjen en een 27e voor Riemer Durk konden we best tevreden zijn.

1 februari 3e divisie Tweede Exloërmond

Baukje Wijnja moest voor haar eerste wedstrijd direct naar 2e Exloërmond. Voor Baukje is dit een plaatsingswedstrijd voor de halve finale van het Nederlandse kampioenschap. Baukje turnt in de cat. Jeugd2 sup.E in de 3e divisie. Door zeer constant te turnen en de beste sprong van allemaal legde ze beslag op de 2e prijs in deze wedstrijd. Door deze prestatie heeft Baukje zich ook geplaatst voor de landelijke halve finale.

8 febr. jongenswedstrijd Franeker

Al vroeg moest Rutmer Talstra uit de veren, want hij moest kwart voor negen al inturnen in Franeker. Het was Rutmer zijn eerste wedstrijd in de categorie Benjamin niv.15. Rutmer is sterk en lenig en hij kon deze eigenschappen goed benutten op deze wedstrijd. Met een voorsprong van bijna 5 punten werd Rutmer winnaar van de wedstrijd.
In wedstrijd 2 kon Jorrit de Jong laten zien wat hij al kan. In een erg grote groep met veel concurrentie was een 9e plek een prima resultaat.
In het begin van de middag in de derde wedstrijd was het de beurt aan Douwe Abma en Toon Driezen. Toon liet zien dat hij de afgelopen tijd veel heeft geleerd, want hij mocht met een 1e prijs huiswaarts keren. Douwe was iets minder op dreef en viel buiten de prijzen. Gerben Wiegersma moest zich afmelden wegens ziekte. Desalniettemin kunnen we spreken van een geslaagde wedstrijd.

8 febr. meisjes keuze IJlst

Voor de dames van de keuze-oefenstof was het hun eerste wedstrijd. Dit was de eerste wedstrijd van het vernieuwde oefenstof systeem. Het was dus even afwachten of er geen fouten in de opbouw en samenstelling van de oefenstof zat. Blijkbaar zitten we op de goede weg, want Anna Wijbenga kon, in de categorie Jeugd2 sup.G, met de 2e prijs naar huis. Irma Jaarsma deed ook goed mee, maar viel buiten de prijzen.
Daimy Nieuwenhuis, cat. Jeugd1 sup.G, werd net als Anna ook tweede. Dit was erg goed, omdat ze een week terug nog ziek was geweest en er nauwelijks getraind kon worden. Lonneke Zijsling, in de cat. Jeugd1 sup.H werd keurig 5e in een groep van 13 turnsters.
Als laatste deze dag moesten Bente Vlas en Marrit Louwsma turnen in de cat. Jeugd1 sup. F. In een wedstrijd van zeer hoog niveau kon Bente nog een mooie 3e prijs bemachtigen. Door een volledig mislukte sprong belandde Marrit op de laatste plaats.

15 febr. meisjes niv. 11 Bolsward

Op deze zaterdag moest Hester Talstra haar eerste wedstrijd turnen bij de meisjes Instap niv. 11. Door erg stabiel en netjes te turnen, zonder grote fouten, kon Hester beslag leggen op een zeer verdiende 2e plek.
In de tweede wedstrijd op deze dag mocht Rebecca van der Sande haar wedstrijd turnen. Rebecca turnt in de categorie pre-instap2 niv. 11. In deze sterke groep was de 12e plaats een keurig resultaat voor Rebecca. Rebecca turnde een keurige balkoefening waar ze zelfs de 1 na hoogste score op behaalde.

Wedstrijd agenda:
8 maart 2e wedstrijd jongens niv. 11 t/m 14 Harkema
15 maart meisjes keu ze Makkum
15 maart 3e wedstrijd turncompetitie jongens Drenthe
22 maart 1e wedstrijd 3e divisie Surhuisterveen
29 maart 2e wedstrijd D2 en D3 Lemmer
5 april 2e wedstrijd niv. 11 en 12 Workum
5 april noord oost finale jongens Oost
23 april Fries kampioenschap gym4fun voor de recreatie groepen jongens en meisjes Sneek

Voor verdere informatie over S.S.S. kunt u ook op onze site kijken www.sss-heeg.nl