Tennisverenigign Net yn ’t Net

3 april 2014

in Net yn't Net

Tennisvereniging ‘Net yn ’t Net’ in Heeg heeft plaats voor nieuwe leden!!

tennisTennis!! Iets voor jou?!!

Lees onderstaand stukje eens en laat bovenstaande vraag eens goed op je inwerken…
Al sinds de oprichting van de club in 1982 staat de tennisvereniging open voor jongeren en ouderen vanuit Heeg en omliggende dorpen. Na een verhuizing ongeveer 15 jaar geleden naar de Skatting, is het complex nu toe aan groot onderhoud. Daar wordt volop werk van gemaakt zodat we volgend jaar naar verwachting op volledig gerenoveerde tennisbanen kunnen spelen.

Tennissen is een leuke sport die tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Het oudste spelende lid is de 70 ruim gepasseerd!! Het is een sport die weinig blessures kent en op allerlei niveaus kan worden beoefend. In Heeg wordt er vooral recreatief getennist met op de donderdagavond een zeer goed bezette, vooral gezellige, onderlinge dubbelcompetitie. Hiervoor kan je je individueel opgeven en word je in een team geplaatst waarmee je het hele seizoen speelt. Daarnaast wordt er competitie gespeeld door heren- en dames-dubbels in diverse provinciale competities. De meeste leden slaan alleen in Heeg regelmatig een balletje, competitiedeelname is dus zeker niet verplicht.

Tennis is een technisch spelletje maar door het eens per week te spelen en te oefenen in een seizoen toch wel dusdanig onder de knie te krijgen dat je een leuk balletje kan slaan. Volleyballers en voetballers zijn door het ontwikkelde balgevoel al een heel eind op weg. De vereniging biedt gelegenheid tot lessen op de maandag of woensdag.

Tennis speel je (‘s zomers) lekker buiten en het houdt je lijf gezond en fit!!
De laatste paar jaren zien we het ledental dalen. De crisis waarschijnlijk. Nog niet tot een dramatisch laag niveau maar het heeft ons als bestuur wel aan het denken gezet. We mogen ons nog steeds rijk rekenen met de ruim 130 leden die zorgen voor veel vertier en spelvreugde op en rond de banen. Er is echter ruimte voor méér spelende leden. De banen kunnen wel wat vaker gebruikt worden door enthousiaste sporters! Ze ligen er toch!!

In het voorjaar gaan we alle kinderen, in schoolverband, een paar keer met de tennissport laten kennismaken. Dit zal tijdens de gymlessen plaatsvinden. De kinderen die daarna door willen tennissen kunnen we een jaar les met daaraan gekoppeld een aantal toernooien aanbieden. Dit All-in pakket zal rond de 90 euro gaan kosten.
Het complex van de vereniging heeft een goed uitgeruste kantine en een overdekt terras waarop het voor de ‘derde helft’ prima vertoeven is. Naast het sportieve element heeft de vereniging veel aandacht voor de gezelligheid. Jaarlijks worden er meerdere onderlinge toernooien georganiseerd.

Mocht je na bovenstaande overwegen om eens te gaan tennissen dan willen we je van harte uitnodigen om op 5 april vanaf 14.00 uur, vrijblijvend kennis te maken met de sport, de leden en het bestuur. We organiseren dan een introductiemiddag met gelegenheid tot het slaan van een balletje, het eten van een hapje en het nuttigen van een drankje.

Als stimulans voor beginnende tennissers hebben we voor 2014 een introductielidmaatschap (met een heel jaar lang onbeperkt gebruik van de banen) voor 43,75euro in de aanbieding.

Contactadres: Jaqueline Nipperus