Basisschool ’t Wraldfinster

8 augustus 2014

in It wrâldfinster

Koningsspelen:
Vrijdagmorgen 25 april was het een gezellige boel op It Wrâldfinster en de Jozefschool. ’s Morgens werd er in de klassen gestart met een gezond ontbijt. Daarna gingen alle kinderen naar het schoolplein om de Kangadans te doen, dit was een vrolijk gezicht. Toen starten de kinderen met een leuk spelletjescircuit in de straten om school heen, er werd genoeg bewogen en dat was de bedoeling van de Koningsspelen.

Heitje voor een karweitje:
De kinderen uit groep 3 tm 8 zijn bezig om allerlei klusjes thuis te doen, hiermee kunnen ze een heitje verdienen en als de spaarkaart vol is mogen ze hem op school in leveren. Dit alles voor het goede doel namelijk: ons Plan kind Alexander. We hebben als school Alexander geadopteerd en nu proberen wij het geld op deze manier binnen te krijgen. We hebben gehoord dat de kinderen enthousiast bezig zijn om het geld binnen te halen. En inmiddels is er al een bedrag binnen van 431,96 euro, geweldig!

Schoolvoetbaltoernooi:
Groep 8 van It Wrâldfinster is over-tuigend kampioen geworden van het Schoolvoetbaltoernooi Wymbritseradiel, en dat met een gemengd team, een geweldig resultaat! Nu op naar het regionale toernooi in Bolsward en nu weer met een geweldig resultaat, want ons team behaalde een tweede plaats en mag nu door naar de halve finales district ‘Noord’ en daar is It Wrâldfinster voetbalteam gestrand. Maar groep 8 heeft It Wrâldfinster wel even op de kaart gezet en VV Heeg kan vol ver-trouwen de toekomst tegemoet zien met zulke voetbaltalenten in ons dorp!

Schoolreisje voor de groepen 1 tm 7:
Voor het eerst sinds jaren zijn we weer samen (groepen 1 tm 7) op schoolreis geweest. Meestal gingen de kleuters naar Drachten en groep 3 tm 7 naar een pretpark. Maar nu gezamenlijk naar Gaasterland. Groep 1 en 2 deed het kabouterpad in de bossen bij Oudemirdum en de groepen 3 tm 7 hadden een speurtocht in diezelfde bossen.
Daarna hebben we gezamenlijk gegeten in Sijbrandys Pretpark in Rijs en toen kon iedereen zich uitleven op de speel-toestellen, het spookhuis, de luchtfietsen enz. Het was een enerverende en gezellige dag zo met z’n allen.

Groep 6b/7 en duurzaamheid:
De afgelopen periode zijn de kinderen bezig geweest met een bijzonder project: de kinderen doen mee aan het 5x Beter project. Dit is een driedelig lespakket over duurzaamheid. De eerste les draait om bewustwording: hoe werkt de aarde, op welke manieren geeft de aarde wat wij nodig hebben om te leven. Zorgen wij wel goed voor de aarde? In de tweede les mogen de kinderen hun eigen schoolomgeving onderzoeken, van koelkast tot papiercontainer en bedenken ze: wat is goed, wat kan beter? In de derde les maken de kinderen een actieplan. Ze bedenken zelf wat anders moet. Zo leren kinderen om beter met hun leefomgeving om te gaan.

Verjaardag juffen groep 3:
Dinsdag 3 juni hebben we de verjaardag van juf Sietie en juf Barber gevierd. ’s Ochtends zijn we naar Nannewiid bij Oudehaske geweest. We hebben daar de activiteit ‘Spelen tot je groen ziet’ gedaan. De ochtend stond in het teken van spelen in de natuur.
Een hindernisbaan, stippenverstoppertje in het bos, een buizensysteem maken waar water doorheen kon, kortom allemaal leuke spelletjes.
’s Middags konden de kinderen rustig bijkomen van deze drukke ochtend en hebben we een film gekeken. Alle kinderen bedankt voor de mooie verjaardag! We hebben ervan genoten!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want er was de laatste tijd van alles te beleven op It Wrâldfinster, maar het moet ook een keer afgelopen zijn. We wensen iedereen in Heeg een hele fijne zomer toe en de groeten van ons allemaal!