Uitstapje naar dierentuin Emmen

8 september 2014

in Talma State

Dinsdag 22 juli was het goed te merken dat er in Talma State wat stond te gebeuren.
Al heel vroeg in de morgen klepperde hier en daar een deur. Wat was het geval… er was voor ons een dagtrip georganiseerd naar de dierentuin in Emmen. ’s Morgens om 10.00 uur stonden 15 bewoners, verzorgend personeel en veel  vrijwilligers in de hal klaar om te vertrekken. Er kwam een grote bus voorrijden, voorzien van een lift om het instappen te vergemakkelijken. Er zaten al 5 bewoners van Teatskehûs uit Blauwhuis in de bus.

Nadat alle rolstoelen en rollators onder in de bus geparkeerd stonden, en de lift maar op en neer ging en ieder een plekje gevonden had kwam de bus in beweging. We werden uitgezwaaid door personeel en bewoners. Via IJlst waar ook nog 2 bewoners van Ylostins instapten ging het richting Emmen.

In de bus kregen we allemaal een Tellenszak met inhoud, een flesje frisdrank, koek en snoep. Onderweg vertelde de chauffeur over bijzondere gebouwen en over het landschap. In Emmen aangekomen stond er in het restaurant van de dierentuin een heerlijke lunch met lekkere verse broodjes voor ons klaar… helemaal super!!!

zebra's ouder met jong

zebra’s ouder met jong

Naderhand werden we ‘losgelaten’ en kon ieder zijn gang gaan. Dat was genieten van alle dieren in de tuin. De echte wilde dieren lieten zich slecht spotten. Ze zochten de schaduw op vanwege de warmte, of ze gelijk hadden!
Er was genoeg te bewonderen, de giraffes, olifanten met een baby olifant van 2 dagen oud, zebra’s, prachtige vogels zoals pelikanen en flamingo’s. Zelf vond ik de stokstaartjes zo leuk met hun spitse koppen en kraaloogjes en dat staartje recht omhoog.

En dan de vlindertuin, waar het bloedheet was, maar zeker de moeite waard. Hoe bestaat het dat de natuur je zoveel prachtige kleurige vlinders laat bewonderen… in een woord geweldig! Verder hebben we zeker genoten van de schaduwrijke plekjes onder de bomen, de vele watervalletjes en de prachtige bloemen. Onderweg nog van een ijsje gesnoept en op het eind moe… ja erg moe, nog even van een kop koffie genoten.

Toen werd het tijd voor de terug reis. In de bus was het gelukkig heerlijk koel.
In Heeg wachtte ons nog een heerlijke verrassing… er werd nog patat en met een kroket voor ons gebakken. Een prachtig slot van een geslaagde dag.

Namens iedereen wil ik graag allen bedanken die deze dag voor ons verzorgd hebben. Verzorgend personeel en alle vrijwilligers het was super…!!! En voor herhaling vatbaar!

T. Gerritsma-de Ree, Talma State

 

leeuwin

leeuwin