It Wraldfinster

6 februari 2015

in It wrâldfinster

Groep 8 heeft dit jaar een voorleeswedstrijd gehouden. Daaraan mochten alle kinderen van groep 7 en 8 meedoen. In groep 8 wrald-febr-deden Riemer Durk, Jetze, Jada, Annelie en Nahida mee. De beste van elke groep werd gekozen door de kinderen. Die mochten op allerlei gebieden een cijfer geven zoals de klas inkijken, kinderen het verhaal in meeslepen en toon verwisselingen. De winnaar/winnares van groep 7 ging tegen die van groep 8. En dan heb je de winnaar/winnares van de school en die mag, als diegene dat wil, tegen andere scholen lezen. Daar werd de winnaar/winnares bepaald door een jury. Dus het wordt erg spannend! Arjen Hofstra

De voorleeswedstrijd is ondertussen afgerond. Moniek (groep 7) streed tegen Riemer  (groep 8). Ze lazen allebei een spannend en humoristisch fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury, bestaande uit meester Willem en inval juf Marcella, had er een hele kluif aan. Uiteindelijk werd Riemer uitgeroepen tot Voorlees-kampioen van It Wrâldfinster. Gefeliciteerd! Riemer  gaat onze school vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde.

Schaatslessen groep 8! Groep acht van It Wrâldfinster kreeg vier schaatslessen op Thialf, in Heerenveen. Elke les duurde een uur wrald-febr-1lang. We vertrokken om 12 uur uit Heeg. De kinderen aten ook op school. De schaatslessen waren dan in plaats van gym. De lessen waren dus op dinsdagen. De data waren op 25 november, 2 december, 9 december en op 16 december. Hierbij werd lesgegeven door een trainer. De naam is onbekend. We leerden verschillende stukjes van de schaatstechniek. De kinderen van GROEP 8 vonden het GEWELDIG!!! Annelie

Viering. Op 25 november werd er een goed bezochte viering gehouden van de groepen 1, 4b/5 en 7! Juf Alie speelde even voor Sinterklaas en er waren heel veel zwarte pietjes. Er waren optredens van veel kinderen. Een spokenlied, toneellezen: “de Pepernotenparaplu”, kanjertraining-oefeningen en nog veel meer!

Pepernoten, speculaas en kerstkoekjes. Juf Tineke heeft met alle groepen weer pepernoten of speculaas gebakken! Met groep 7 en 8 kerstkoekjes. Op de foto is groep 4b heel hard aan het werk om er iets moois en lekkers van te maken!

Het avontuur van Sint! Sinterklaas werd 5 december naar school gebracht door een vrachtwagen van de Waard! Sinterklaas was namelijk helemaal alleen en wist niet hoe hij op school moest komen. De Waard heeft Sinterklaas toen maar meegenomen en naar school gebracht! Geweldige service! De kinderen van groep 8 boden aan Sint te helpen en gingen snel voor Zwarte Piet spelen want de echte Zwarte Pieten waren immers nergens te bekennen! Deze Pieten zochten, zo bleek later, in Sneek naar het Boek van Sinterklaas! De politieagenten hebben hen op verzoek van Sint maar snel naar Heeg gebracht waar ze te horen kregen dat Sinterklaas het Boek zelf had meegenomen!

wrald-febr-2Het Kerstfeest. We hadden dit jaar gekozen voor een andere opzet. In iedere groep werd een kerstdiner gehouden en daarna was er een korte viering. Tijdens het kerstdiner voor de kinderen konden de ouders op het lesplein samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Aansluitend was er een korte viering waar ook de ouders bij aanwezig mochten zijn.

Gelukkig Nieuwjaar, Folle Lok en Seine. De eerste weken van het nieuwe jaar zijn weer voorbij. In alle groepen wordt alweer hard gewerkt. Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van de Cito toetsen. In februari krijgen alle kinderen hun rapport mee naar huis.
Donderdag 15 januari hadden we onze spelletjesmiddag. Oudere kinderen samen met de jongere kinderen gaan samen gezelschapsspelletjes spelen. Een gezellig half uurtje voor groot en klein.

Maandag 19 januari was er een algemene informatieavond voor ouders/verzorgers en de leerlingen van groep 8 over het voortgezet onderwijs in Sneek. Wat zijn de mogelijkheden en waar kies je voor? De drie scholen voortgezet onderwijs uit Sneek: Bogerman, RSG en Nordwin College waren aanwezig om voorlichting te geven. Ouders/verzorgers en leerlingen groep 8 van de basisscholen van Heeg, Oudega, Gaastmeer en Hommerts-Jutrijp waren aanwezig deze avond.
Op donderdag 22 januari hadden we onze tweede schoonmaakavond. Alle lokalen zijn weer spik en span. Alle ouders bedankt voor jullie medewerking. We werken met veel plezier in een schoon klaslokaal. Bedankt!!

Vriendelijke groeten, team ’t Wrâldfinster.