Voorwoord

6 februari 2015

in Voorwoord

Geachte lezer(es),

Een nieuw jaar brengt veel veranderingen met zich mee. Het kan zijn dat u zelf de aanstichter bent van deze veranderingen met bijvoorbeeld nieuwe voornemens. Maar het kan ook zijn dat anderen het hebben bepaald, en dan is het weer even wennen om in het ritme te komen. Zo overkwam het bij mij dat ik de container ’s maandags nog niet aan de weg had gezet… Geen groot probleem, maar wel weer even iets om goed te onthouden. Zo zal ook de data van het ophalen van het oud papier gaan veranderen. (Deze data heb ik maar even op ons prikbord gehangen;-) Op zich zijn veranderingen vaak goed, maar zo zijn er ook veranderingen waar we misschien niet zo blij mee moeten zijn. Neem nou de verandering in het klimaat: 2014 was het warmste jaar ooit gemeten! Sinds 1880 worden de temperaturen bijgehouden en zodoende weten we dat het beetje bij beetje steeds warmer wordt. Het is dus nog maar de vraag of we deze winter nog het (natuur)ijs op kunnen?! In Heeg zijn al de eerste sneeuwklokjes gesignaleerd!! En ook andere planten en struiken staan al onverwacht in bloei!
We kunnen het ook van de positieve kant bekijken en ons eraan te herinneren om zo af en toe ook de bloemetjes eens buiten te zetten (figuurlijk dan). Op 14 februari is er weer het jaarlijkse Benefietconcert van Heechspanning. Voetjes van de vloer en lekker swingen. Laat het ook nog net op Valentijn vallen; verras uw (stille) liefde met een mooi bloemetje die u tijdens de wandeling naar het Heechhûs heeft geplukt en uw avond kan niet meer stuk!
De schoolgaande jeugd wensen we ook veel plezier tijdens de voorjaarsvakantie. U hoeft u eerst niet te vervelen, want het is weer een dikke Sylboade geworden.
Veel leesplezier!

Marcel Langeland (voorzitter)