Nieuws- stichting Heech fan Alds

15 maart 2015

in Geschiedenis van Heeg, Heech fan Alds

BLIK OP BEELD HEEG:

WIE HEEFT NOG BIJZONDERE FILMS OF VIDEO’S LIGGEN?

Op zaterdagmiddag 14 maart 2015 kunnen inwoners van Heeg, Oudega, Gaastmeer en omgeving vanaf 13.30 uur met hun filmpjes en video’s langskomen in It Heechhûs, het dorpshuis en multifunctioneel centrum in Heeg.

Stichting ‘Heech fan âlds organiseert dan in samenwerking met het Fries Film Archief (FFA) Blik op Beeld Heeg, een inzameling van film- en videomateriaal. Belangstellenden – ook zonder films – zijn van harte welkom in het dorpshuis. Medewerkers van de stichting en het FFA zijn aanwezig om de historische waarde en technische staat van het meegebrachte film- of videomateriaal te beoordelen. Alle soorten materiaal zijn welkom: 8 mm films, super 8 films, 16 mm films en diverse videosystemen. Het FFA kan adviseren over de mogelijkheden om het materiaal te digitaliseren en op dvd te laten zetten.

Vertoning oude beelden

Vanaf 16.00 uur vertoont het FFA een compilatie van films en video’s over Heeg, Oudega en Gaastmeer e.o. die de afgelopen tientallen jaren zijn verzameld en gedigitaliseerd.

Oude films niet weggooien

Om te voorkomen dat waardevolle familiefilms of ander interessant beeldmateriaal wordt weggegooid of in dozen ligt te vergaan, is het Fries Film Archief in 2012 begonnen met het organiseren van deze Blik op Beeld-dagen. Oude beelden – vaak unieke tijdsdocumenten – worden verzameld en weer een podium gegeven. Blik op Beeld werd eerder gehouden in: Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Hindeloopen, Stiens, Buitenpost, Heerenveen en Grou. Stichting Heech Fan Alds wil graag dat film- en videomateriaal, dat een relatie met Heeg e.o. heeft, bewaard blijft voor de toekomst.

Datum: 14 maart 2015
Locatie: It Heechhûs, Eilan 67, 8621 CT Heeg
Tijd: 13.30 -17.00 uur
Toegang: gratis

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syds Wiersma, coördinator Fries Film Archief, email hidden; JavaScript is required, 058-7890714

Kees de Jong, voorzitter Stichting Heech Fan Alds,
Binnenkort meer op: www.friesfilmarchief.nl

heech

Presentatieavonden.
Goed nieuws voor de liefhebbers van onze presentatieavonden, in het voorjaar van 2015 hebben we een aantal avonden gepland. Met behulp van een beamer presenteren we op een groot scherm “oud en nieuw” materiaal uit het “Heech fan âlds archief” zoals prentbriefkaarten, foto’s en films.

Wanneer: Woensdagavond 18 maart 2015

Woensdagavond 15 april 2015

Aanvang: 20:00 uur

Plaats: Mfc “It Heechhûs”, It Eilân 67, 8621 CT Heeg

Kosten: € 2,50 p.p.

Tip:
Op www.dorpsarchieven.nl is onze website te vinden.
De site is nog in opbouw maar in de komende tijd zult u er steeds meer foto’s en documenten kunnen bekijken. Op www.friesfilmarchief.nl zijn oude films over Heeg te bekijken.

Let op! Gooi niet zomaar weg!
Hebt u nog waardevolle informatie, documenten, foto’s, dia’s e.d. die voor de vastlegging van de historie interessant zijn, neem dan contact met ons op.
U kunt zaken aan ons in beheer geven of afstaan, maar we kunnen ook m.b.v. een scanner er een digitale reproductie van maken.

Bedankt!
Wij hebben de afgelopen tijd veel foto’s en andere dokumenten van HEEG, voor
ons Digitaal Fotoarchhief mogen ontvangen,ook van Hegemers van elders.
Wij kunnen niet iedereen opnoemen, maar met een uitzonderig voor Theo A.Speerstra,
hij schonk ons een grote Luchtfoto van Heeg uit 1985 (2x3mtr.)
Namens onze Stichting HFA iedereen TIGE DANK!
Stichting “Heech fan âlds”

Info: Kees de Jong
Jan Hettinga
Piet van der Bank
Piet Vlas