Tijdelijke openstelling voormalige Foekema haven

20 april 2015

in Aankondigingen

Aankomend watersportseizoen worden de vele watersport toeristen en recreanten mogelijk geconfronteerd met een wat onvriendelijk ogende toeganglijkheid voor een bezoek aan ons centrum.
Voormalig haven complex van Foekema ligt er sinds okt 2014 als een spookhaven bij. Aldus 110 lege passantenplekken als onbenutte capaciteit. En watersporttoeristen die via de Passantenhaven een bezoek willen brengen zullen gelet de drukke bouwwerkzaamheden aldaar zeker de nodige hinder ondervinden.
Kortgezegd zowel in economisch opzicht als ten aanzien van haar imago als watersportdorp loopt Heeg bij het aankomend watersportseizoen een mogelijk aanzienlijke en lastig te herstellen schade op als wij ……NIETS ZOUDEN ONDERNEMEN.
Aldus wordt er nu koortsachtig overleg gepleegd met de Gemeente SWF, zowel met de verantwoordelijke wethouder voor het traject ”Weruntwikling it Eilan” als met het projectbureau van de gemeente om middels een haalbaarheidstoets te kunnen bewerkstelligen de haven tijdelijk open te stellen voor de periode van 1 mei a.s. tot 1 september 2015.
De verantwoordelijke initiatiefnemer hiervoor is Joost van Straaten, woonachtig op It eilan 61 sinds sept 2014 en gestart rond aug 2013 als Heechemer op het Foekema terrein alwaar hij dus het wel en wee van deze haven op de voet heeft kunnen volgen gedurende ruim 1 jaar.
Zijn initiatief wordt inmiddels ondersteund door het merendeel van de OVH leden(Ondernemers Vereniging Heeg), met name de winkeliers in het centrum, de horeca. Zo ook door de Coöperatieve vereniging van eigenaren ”It Eilan” en zo is er een dezer dagen ook contact met de PBH (Plaatselijk Belang Heeg)
Het project kent vooralsnog de naam : PPHH 2015 (Promo Passanten Haven Heeg 2015)
Aldus……word vervolgd!