St. Jozefschool Heeg

22 juni 2015

in St. Jozefschool

Bezoek aan de tandarts
Op woensdag 22 april hebben de groepen 1 tot en met 6 een bezoek gebracht aan de tandartspraktijk Wiersma in Heeg. We zijn jozef-junivriendelijk welkom geheten door de twee tandartsassistentes van de praktijk. Omdat de tandartsen zelf een cursusdag hadden konden wij komen kijken in de praktijk. Anders zouden de assistentes bij ons op school komen om ons het een en ander te vertellen over onze tanden en kiezen.

Allereerst zijn we in een behandelkamer geweest. Alle kinderen hebben al wel eens een behandelkamer gezien, alleen nu werd ons van alles uitgelegd over de spullen in de behandelkamer. De kinderen mochten van alles vragen. En de assistente heeft ons ook veel geleerd, bijvoorbeeld waarom moeten we minstens twee keer per dag poetsen? Hierna zijn we doorgelopen naar de röntgenkamer. Dit is de plek waar alle röntgenfoto’s gemaakt worden. De kinderen vonden dit erg interessant want er waren meerdere foto’s die ze konden bekijken. Tot slot hebben alle leerlingen een pakketje gekregen waarin een tandenborstel zat samen met een poetsinstructie. Nu kunnen alle kinderen van de St- Jozefschool weer flink tanden poetsen!
Wij vonden het erg leuk dat wij welkom waren in tandartspraktijk Wiersma. De leerlingen hebben antwoorden gekregen op al hun vragen. En we hebben ontzettend veel geleerd!

Koningsspelen 2015
Groep 1 t/m 4.

jozef-juni-1Vrijdag 24 april j.l. was het weer zover. De landelijke Koningsspelen. Een dag waarin samen bewegen centraal staat. We hadden het qua weer niet beter kunnen treffen, dus de dag begon al goed. Het plein wordt opgebouwd en versierd. De kinderen druppelen binnen in vol oranje ornaat en ze hebben er zin in. De kinderen mogen vandaag ook echt pas om half 9 naar binnen. Dit doordat we starten met een ontbijt in de klas. Lekker eten met z’n allen zet de sfeer voor de fantastische dag die nog komen gaat. Het nummer ‘Energie’ van Kinderen voor Kinderen galmt door de hal.
Om 9:15 uur wordt de dag centraal geopend door meester Geert-Jan met een welkom praatje en vervolgens de dans behorende bij het nummer ‘Energie’. Na de dans gaan de groepen 5 t/m 8 naar het sportveld en beginnen de groepen 1 t/m 4 met spelletjes op het plein. Zoals het hoort gaat de opstart een beetje rommelig, maar als we dan ook eenmaal kunnen beginnen, loopt het super.
Vele lachende gezichten, geweldige hulpouders en een top inzet van iedereen. Het was een zeer geslaagde ochtend waarin alle kinderen samenwerken met elkaar op de acrobatiek mat, de gedrevenheid zichtbaar wordt bij het doelschoppen en blikwerpen, maar bovenal plezier is wat er van de pleinen afdruipt.
Een fijne samenwerking tussen it Wrâldfrinster en de St. Jozefschool die gezamenlijk weer voor een onvergetelijk dag hebben gezorgd.
De foto’s die zijn gemaakt zullen snel te vinden zijn op de websites van de scholen.
Nogmaals bedankt voor iedereen die zich ingezet heeft voor deze dag. Zonder jullie hulp was het nooit gelukt!

Cito eindtoets groep 8
Groep 8 deed de eindtoets dit jaar later dan voorheen en de adviezen zijn al geweest. Toch was het een spannende week en hebben de kinderen van groep 8 super goed hun best gedaan!