Nieuw strand, nieuw Heechsimmerfestival!

9 augustus 2015

in Overig nieuws

Zoals bij de meesten wel bekend worden momenteel de passantenhaven en het recreatiestrand in Heeg grondig heringericht. Nu het strand waar wij ons festival altijd organiseren volledig overhoop is gehaald om plaats te maken voor een nieuwe haven en watersportfaciliteiten is dit voor ons een mooie kans om ook het Heechsimmerfestival in een nieuw jasje te steken.

De gewijzigde situatie biedt nieuwe mogelijkheden, met name om nog beter gebruik te maken van het terrein en uitzicht over het Heegermeer. Achter de schermen is afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe inrichting, programmering, huisstijl en website.

Dit jaar presenteren we een vernieuwd Heechsimmerfestival. De belangrijkste verandering is dat we niet alleen een mooi ‘zaterdagavondfeest’ willen zijn maar een festival voor iedereen. Daarom beginnen we dit jaar al om 14.00 uur, hebben we verschillende kinderactiviteiten en is er meer aandacht voor catering en aankleding. We hopen zo van het strand een plek te maken waar mensen kunnen genieten van muziek, de sfeer en het geweldige uitzicht.

Zoals altijd ligt de focus vooral op de muziek, ondanks een beperkt budget is het gelukt om inmiddels 10 bands te boeken. We proberen altijd om veel verschillende muziekstijlen te programmeren en ook beginnende of onbekendere bands een kans te geven. Op zaterdag 11 juli treden vanaf 14.00 ’s middags allerlei bands en artiesten op. Het repertoire loopt uiteen van pop en rock tot country, singer songwriters en folk. Bands die inmiddels bevestigd zijn, zijn onder andere Orange Skyline, Mission 10, Diff, High Tag en Ernst Langhout.

Het kenmerkende podium op het water blijft maar daarnaast wordt een tweede podium op het land nu ook volledig benut. Daarnaast wordt een deel van het terrein ingericht als festivalweide met verschillende kinderactiviteiten en food trucks. Ondanks de vernieuwing is het gelukt om de toegangsprijs vrijwel gelijk te houden aan voorgaande jaren. Kinderen van de basisschool krijgen gratis toegang.

Iedereen is van harte welkom op 11 juli, we hebben er zin in en hopen op een geweldig festival!
Houdt Facebook in de gaten of kijk op www.heechsimmerfestival.com voor het laatste nieuws en de programmering.

 Heechsimmer