Een prachtige vaartocht

7 september 2015

in Talma State

Met 125 personen gingen wij vrijdag 14 augustus van Talma State en van Nij Ylostins en Teatskehûs gezellig een middag varen, iedereen was in opperbeste stemming.

Bauke Kloostra en Regine Wüst

Bauke Kloostra en Regine Wüst

En zo voeren wij richting Heegermeer het was rustig op het water en veel zeilboten hadden de thuishaven al weer opgezocht. Al spoedig kwamen de serveersters langs om ons een kopje thee of koffie te brengen, natuurlijk vergezeld van een heerlijk stukje oranjekoek. Iedereen zat heerlijk te genieten van dat lekkers.

Zo voeren we  het Slotermeer op richting de Koevordermeer. In de verte zag je het kerktorentje van Langweer boven de bomen uitkomen. De boottocht commissie had haar uiterste best gedaan om alles goed te laten verlopen, nou ik moet zeggen het was perfect voor elkaar. Gefeliciteerd hoor! Ook alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor jullie hulp.

Er volgde weer een traktatie met een drankje en een lekker hapje, jonge jonge wat een verwennerij. Agatha Hobma stookte met haar trekzak het vuurtje nog een beetje meer op en iedereen begon de liedjes gezellig mee te zingen. Wat toch een feest op de boot ‘De Waterpoort’.

Maar al varende naderden wij de Jeltesloot en dat betekende dat wij weer richting huis gingen. Nou ook dat was weer een feest in de keuken van Talma State was een heerlijk Kapiteins diner klaargemaakt. Het was een en al gezelligheid. De hutspot met klapstuk werd gretig naar binnen gewerkt, nog een schep bruine bonen er achter aan en een heerlijk toetje, en zo konden wij voldaan huiswaarts keren.

Maar het is echt weer voor herhaling vatbaar. Wij wachten het maar af, wat voor verrassingen ons volgend jaar weer staan te wachten.

Nogmaals hartelijk dank voor deze prachtige dag.

Anke Otten,
bewoner Talma State

gezellig op het achterdek

genieten op het achterdek