PSZ ’t Pikepoltsje

20 oktober 2015

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal?
Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg
Tel: 06-46586382 | www.itpikepoltsje.nl

Wat hebben we gedaan:
In augustus zijn we begonnen met het thema “vakantie”. Daarnaast hebben we het thema “oef wat warm” opgepakt.

Op de thematafel was een strand met van alles erop: Bootjes, grote/kleine/bijzondere schelpen, een vuurtoren, een zeehondje, een fototoestel en nog veel meer vakantiespulletjes. Zijn de kinderen ook op vakantie geweest?
Op de grote praatplaat zagen we een camping aan zee waarop van alles te zien is. Toen Puk na zijn vakantie weer op school kwam, had hij het heel warm. Wat bleek? Puk had een sjaal om, een muts op, wanten aan! (Had Puk misschien een zonnesteek?)
De kinderen hebben Puk geholpen om weer af te koelen. Ze vonden dat Puk de dikke kleren maar uit moest doen en gaven hem een bekertje met koud water en wapperden met een waaier wat wind in Puk zijn gezicht. Zwemmen vonden de kinderen ook een goed idee om af te koelen.

Een week later kwam juf helemaal bezweet en puffend in de kring! Wat bleek? Ja hoor, ook zij had winterkleren aan! En dat in de zomer! Gelukkig hebben de kinderen juf uit de winterkleren geholpen en haar laten zien dat je in de zomer sandalen, shirtjes met korte mouwen en korte rokjes aantrekt.

We zijn nog even naar de (speel)winkel geweest voor een koud ijsje. Je kon er 1, 2, of 3 bolletjes kopen. Eén bolletje was goedkoop, 3 bolletjes was wat duurder. Het was aardig druk in de winkel.

Wat ook leuk was om te doen was experimenteren met stukjes hout, spijkers, veertjes, stenen, kurk, een plastic badeendje enz. We deden het één voor één in een glazen accubak en gingen kijken of het voorwerp drijft of zinkt. Wat plonst een steen toch lekker in het water! Twee aan twee hebben we het liedje varen varen over de baren gezongen en daarbij zaten we op de grond te schommelen. Schommelen deden we ook in de boot die we van de grote blokken hebben gemaakt.

Minze is in augustus 4 jaar geworden. Dat betekent dat hij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid moeten nemen van hem. We hebben van je genoten Minze, veel plezier op It Wrâldfinster!

peutersNieuwe peuters:
Wat zijn we blij dat Jorik, Sander, Famke en Sanne bij ons komen spelen. Van harte welkom en we wensen jullie een fijne tijd toe op it Pikepôltsje.

Uitspraken van Peuters
Op de thematafel ligt een vissersboot. Als juf het net aanwijst en vraagt wat het is, zegt Lieke: “Een klamboe!”.
Julian is net naar de kapper geweest en voelt met zijn hand zijn korte nekharen: “Ik ha in burd yn e nekke!”.
Het regent hard en Klaas Douwe zegt: “De sleat hat toarst”.