V.V. Heeg Clubblad 50ste jaargang!

19 oktober 2015

in vv heeg

beleeft 50e jaargang

Heeg om HeechIn augustus 1966 kwam het eerste clubblad van de voetbalvereniging Heeg uit. In de redactie zaten Gerard Witteveen (broer van Joop Witteveen), Bauke de Boer en (kapper) Jan Veldhuis.
Begonnen werd met een 10-tal advertenties en 6 bladzijden voor kopij. Al vrij snel werd het kleine boekje vervangen voor een groter formaat en werden de advertenties netter en groter. Het maandblad was een uitgave van de v.v. Heeg en de gymnastiekvereniging S.S.S. uit Heeg.

In juni 1967 veranderde de redactie en bestond toen uit Anne Speerstra, Jan Veldhuis, Joop Risselada, Dite Risselada-Schildstra en Reinder Schengenga.
De redactie wisselde daarna regelmatig van samenstelling.
Ik noem enkele namen: Nico Gerritsma, Kobus Sybrandi, Harm Haanstra (nog steeds actief), Jelle Feenstra, Rick Feld, Bert Dekker en Gerard Zijlstra.

In 1974 kreeg Heeg Omheech een omslag in kleur.

In de beginperiode van Heeg Omheech werd het stencilwerk gedaan door Durk B. Dijkstra (broer van Julius) bij de zuivelfabriek in Osingahûzen. Vanaf 1974 tot juli 1993 zorgde Johannes de Jong (“Punt”) iedere keer voor het stencilwerk, meestal op de vrijdagavond bij zijn werkgever, de Rabobank aan de Skatting.
Daarna hebben de drukkers van de Sylboade (in het dorpshuis) een korte periode Heeg Omheech gedrukt. Vanaf ongeveer 1996 wordt elke editie van Heeg Omheech bij een drukker gedrukt.

In december 1995 komt eindredacteur Reinder Schengenga (foto) plotseling te overlijden. Sindsdien is de organisatie van het clubblad in handen van Gerard Zijlstra.
De redactie kreeg vaak de hulp van typistes. Zij zorgden ervoor dat de geschreven wedstrijdverslagen e.d. werden getypt. Enkele namen: Klaske Lubach, Durkje Feenstra, Tineke Hoekstra, Akke van der Heide, Sjoukje Veenstra, Ingrid Vellinga, Klaske Grondsma en Wietske Reitsma.

Heeg Omheech verschijnt 6 keer per seizoen. Elk nummer van Heeg Omheech komt steeds tot stand dankzij de inzet van vele personen. Iedereen draagt zijn steentje bij. Wiebe Zijlstra vouwt 1 keer per jaar alle omslagen van Heeg Omheech. De “inzetploeg” bestaat al jaren uit Mewis Galama, Harm Haanstra, Herman van der Pol, Rimmer Cnossen, Seakle Hettinga, Freerk van Ommen, Jaring de Boer, Gerrit van Netten, Rob Bijlsma en Gerard Zijlstra.

Heeg Omheech wordt bezorgd bij zo’n 350 adressen in Heeg en omgeving. De bezorgers zijn: Aggie de Jong, Pier en Betty van Netten, Rimmer Cnossen, Tinie Veenstra, Dirkje Reitsma, Loekie van der Heide, Mewis Galama, Harm Haanstra, Freerk van Ommen, Jacky Reen en Gerard Zijlstra.
Het clubblad van de v.v. Heeg bestaat (bijna) een halve eeuw. Dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

Jubileumnummer

Het seizoen 2015/2016 is voor Heeg Omheech een jubileumjaar. Het clubblad beleeft haar 50e jaargang. Dit jubileum laten we niet ongemerkt voorbijgaan.
Er verschijnt binnenkort een extra editie: het jubileumnummer met bijdragen van enkele oud-redacteuren (o.a de man van het eerste uur, Bauke de Boer). Verder in het jubileumnummer aandacht voor 3 trouwe adverteerders (50 jaar!).
En tenslotte, om extra glans te geven: het voorwoord wordt geschreven door de hoofdredacteur van Voetbal International, Tom van Hulsen.

Hoofdredacteur VI te gast bij v.v. Heeg

Tom van HulsenDe 50e jaargang van Heeg Omheech krijgt helemaal een feestelijk tintje, want Tom van Hulsen is op vrijdag 30 oktober te gast bij de v.v. Heeg.
De hoofdredacteur van VI, hét voetbalblad van Nederland, geeft dan een voetballezing in de kantine van de v.v. Heeg. U kunt genieten van deze bijzondere voetballezing.

Tom van Hulsen, wonende te Utrecht, heeft een passie voor Engels voetbal. Aan de hand van een powerpoint-presentatie met foto’s en filmpjes schetst hij een beeld van de manier waarop de Engelsen voetbal beleven en de sport in de Engelse cultuur geworteld zit.

Alle voetballiefhebbers uit Heeg zijn van harte welkom om de lezing van Tom van Hulsen bij te wonen. De lezing begint vrijdag 30 oktober om 20.00 uur. De toegang is gratis. Zorg dat je erbij bent!

Gerard Zijlstra (redactie Heeg Omheech)

(advertentie uit Heeg Omheech, oktober 1967. Jappie en Bertha van der Heide hadden destijds een winkel, waar thans Gosse van der Heide woont)