Varende Spokentocht Heeg

19 oktober 2015

in Evenementen

Varende Spokentocht Heeg     24 Oktober 2015
‘t Is om te griezelen en lekker eng!spokentocht

Flakkerende fakkels overal in ’t pikkedonker op het water rond Heeg.
In de verte zie je grote brandende vuren die op het water lijken te drijven. En overal waar je met je bootje langs drijft duiken uit het donkere water spoken op, zie je schimmen achter bomen en struiken en bewegen er allemaal dingen die helemaal niet kúnnen bewegen! Een stukje verderop kruipen grote oranje spinnen en duiken haaien naast je op die met hun scherpe tanden naar je willen bijten. Je hoort enge bromtonen en ziet verdachte broebels in het anders zo rustige water…… Kijk maar goed om je heen, want ’t komt van alle kanten op je af!!

Op die ene donkere zaterdagavond in oktober lijkt Heeg wel veranderd in een spookachtig oord waar spoken en geesten de baas zijn. Tientallen sloepen varen door en rond het dorp, vol kinderen die met kippenvel en grote ogen van de spanning hun ouders vastklampen omdat ze aan alle kanten de meest spannende en spookachtige zaken voorbij zien glijden.

De Varende Spokentocht van Heeg, op zaterdag 24 oktober, de laatste zaterdag van de herfstvakantie, wordt weer een bijzonder spektakel voor de kinderen van Heeg en verre omstreken. De inwoners van Heeg die langs sloten en vaarten wonen wordt gevraagd om weer een verrassend eng en spookachtig plekje te maken. Ook de verenigingen en clubs gaan weer hun beste beentje voorzetten om hun meest griezelige en spookachtige fantasieën tijdens deze Spokentocht uit te leven. Natuurlijk blijft het spokenniveau wel geschikt voor kinderen en gaat het er ook om wie met de simpelste middelen de leukste spoken-act kan bedenken en uitvoeren.

De Spoken-Vaartocht is vorig jaar voor het eerst door Heeg Promotie georganiseerd en leidde toen tot spontane deelname van heel veel clubs, verenigingen en bewoners die de leukste spokentrucs langs het water bedachten. Het was een hartverwarmende spontane deelname, die de eerste varende Spokentocht tot een prachtige avond voor de kinderen maakte.

Inschrijven voor de Spoken Vaartocht Heeg op 24 oktober kan bij de VVV in Heeg. www.vvvsudwestfryslan.nl
Deelname aan de varende Spokentocht Heeg kost € 2,50 per persoon.
De plaatselijke botenverhuurders stellen sloepen ter beschikking en als u zelf niet kunt of wilt varen kunt u met uw kinderen opstappen in een van de vele sloepen of boten die beschikbaar zijn.

Aanvang van de Spokentocht: als het donker is, ca. 20.00 uur.
Locatie: de Eker Heeg.
Einde tocht ca. 21.30 uur in ‘t Dorpshuis
Max doorvaarthoogte van de route: 1.90 m.

Voor informatie en voor het aanmelden van uw eigen spoken-act kunt u ook bij de VVV in Heeg terecht. www.vvvsudwestfryslan.nl

Heeg Promotie