Voorwoord

27 november 2015

in Voorwoord

De korte dagen en lange avonden zijn aangetreden, waarbij het weer tijd is geworden voor de hobby’s en verenigingsavonden. De één gaat de deur uit naar de club of vereniging, de ander kan zijn hobby gewoon thuis uitoefenen. Wordt het sporten in de zaal, kaarten in de kroeg of lekker knutselen of (taarten) bakken?

Voor de kinderen is het straks eerst tijd om een mooie lampion te maken, waarmee ze langs de deuren kunnen om het mooiste lied te zingen. Het is altijd maar weer afwachten wat je bij de volgende deur krijgt. Maar ook wil ik alvast het Sinterklaasfeest noemen: het lijkt nog zo ver weg, maar in deze Sylboade is van alles te lezen over de speciale Sylboade actie voor de kinderen! Wie weet vallen ze ook nog in de prijzen?!

En als u denkt dat het knutselen alleen maar voor de jeugd bedoeld is, kan ik melden dat u als volwassene ook aan de slag kunt! In de volgende Sylboade is weer plek gereserveerd voor de Kerst- en Nieuwjaarswensen waarbij u uw persoonlijke groet kunt delen aan alle lezers van de Sylboade.

De aankomende feestdagen staan in het teken van dankbaarheid en geven. Ook de Sylboade is hierdoor groot geworden. Met uw steun (in welke vorm dan ook) is het voor ons jaar na jaar mogelijk om dit mooie blad huis-aan-huis te kunnen laten bezorgen. Vandaar dat ik u de volgende 2 schenking acties nog even onder de aandacht wil brengen. Binnenkort start de Ledensponsor-actie van de Rabobank, waarbij u als lid van de Rabobank namens de Rabobank uw sponsortegoed kunt toewijzen naar een goed doel naar wens. Daarnaast heeft u kunnen lezen dat de alom bekende tankstation van Sico Attema sinds kort de naam Peut draagt. Een nieuwe naam, maar met de vertrouwde service. Wat ook nieuw is, is het spaarsysteem Tank & Schenk, waarbij u bij elke tankbeurt namens Peut een bedrag mag schenken aan een goed doel. De Sylboade is zowel bij de Rabobank als bij Peut Attema een mogelijk doel om een bedrag aan te schenken. We zouden het erg op prijs stellen als u hierbij aan de Sylboade denkt en ons als begunstigde selecteert.

Tot slot nog een mededeling van redactionele aard. Het aankomende December-nummer verschijnt een week later dan normaal het geval is. Normaal is het de eerste dinsdag van de maand, maar het December nummer zal op dinsdag 8 december in de bus vallen (de kopij hiervoor dient uiterlijk 20 november bij ons binnen te zijn). Het gecombineerde winternummer (voor de maanden januari en februari) zal 26 januari uitkomen (kopij uiterlijk 10 december inleveren).

Veel leesplezier.

Marcel Langeland (voorzitter)