Bridgeclub Heeg

24 december 2015

in Bridgeclub Heeg

Geen excuus mogelijk. Het kan niet aan de kaarten liggen.

Wanneer je na een avondje klaverjassen, waarbij jezelf regelmatig nat gaat, nooit roem haalt en je tegenstanders een pit halen, kortom wanneer jij en je maat slecht spelen, kun je altijd nog de schuld aan de kaarten geven: “Ik kreeg vanavond ook geen fatsoenlijke kaart, nooit een boer of een nel en amper azen of tienen.” Bij bridgen heb je die mogelijkheid om de schuld aan de kaarten te geven niet. Bij bridge worden aan het begin van de avond de kaarten één keer geschud en gedeeld. Deze spelen worden in totaal 6 keer door verschillende paren gespeeld. De uitslag wordt bepaald door jouw punten te vergelijken met de punten die anderen met diezelfde kaarten hebben gehaald: heb jij meer of minder slagen gemaakt, een beter bod gedaan wat meer punten oplevert of een tegenstander beter verslagen. Je krijgt zo een eerlijke competitie waarbij het niet afhangt van de kaarten die je krijgt.

De uitslag van de laatste bridge avond staat weer in de Sylboade en de stand na de eerste zes ronden. Na zes ronden vind er weer promotie en degradatie plaats tussen de A en B lijn.

Wij zien ons zelf bijna onderaan staan in de B lijn. Met bridge hebben we wel eens betere tijden gekend: zelfs twee keer gepromoveerd naar de A lijn (ook weer snel gedegradeerd), maar dit jaar wil het nog niet. Maar aan de kaarten kan het dus niet gelegen hebben. Je partner de schuld geven kan ook niet, dat zorgt voor een huwelijkscrisis. Een excuus is er niet, dan toch maar meer oefenen.

Ben ter Veen & Nynke Hoekstra

De einduitslag van de eerste competitieronde:

bridge-1

De uitslag van de eerste speelavond van de tweede competitieronde:

bridge-2