Nieuws van SSS Heeg

30 januari 2016

in SSS Heeg

12 december 2015: Fundag – Lemmer

Op deze zaterdag hebben 34 jongens en meisjes van de gymgroepen van onze vereniging meegedaan aan de fundag in Lemmer. Dit is een wedstrijd over drie onderdelen: lange mat, sprong , brug voor meisjes en lange mat, sprong, rekstok voor de jongens.

Daarnaast is er een fungedeelte met klimmen, klauteren, tumblingbaan enz. waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven en veel plezier hebben! Ook wordt er de kinderen een dansje geleerd dat ze, voor de prijsuitreiking, aan het publiek mogen laten zien. Erg leuk!

Dan de prijsuitreiking, erg spannend voor de kinderen! Maar iedereen heeft een zilveren medaille gewonnen en ook zeker verdiend! Iedereen heeft aan de jury, zo netjes mogelijk, laten zien wat hij/zij kan. De jury toonde direct na de oefening het behaalde cijfer. De cijfers van onze leden waren erg goed! Er werden zelfs tienen gescoord, dat betekent dat de oefening perfect was!!

In elke leeftijdscategorie en niveau was natuurlijk wel een echte kampioen en die mochten op het ereschavot staan en kregen een gouden medaille!

Voor onze vereniging waren dat maar liefst 5 kampioenen:

Thea de Boer
Lidewei Jukema
Hannah Koopmans
Daisy v/d Sande
Melle Ketelaar

Een zeer geslaagde en sportieve dag in lemmer, met vooral veel plezier!

1e Plaatsingwedstrijd meisjes Lemmer

Zaterdag, 9 januari was de 1e plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap voor meisjes niveau D2 en D3 in Lemmer. Van S.S.S. kwamen in deze wedstrijd 5 meisjes in actie.
Rebecca v/d Sande en Kyra Riemersma mochten al vroeg in actie, in de categorie Pupil 1 niv. D3. Om 9.00 uur was de start van deze wedstrijd.
Beide meisjes turnden een prima wedstrijd. Rebbecca behaalde een 4 prijs en kyra de 2e prijs. Dit was bijzonder goed, te weten dat in deze groep 44 deelnemers waren.

Om 13.30 uur kwamen Theresa Bergstra, Thialda Visserman en Siv v/d Kaaij in actie in de categorie jeugd 1 niv. D2
Ook deze meisjes turnden een goede wedstrijd. Theresa, Thialda en Siv eindigden in de middenmoot in een zware groep met meisjes van hoog niveau.

Dit waren de eerste wedstrijden van het turnseizoen.
De komende maanden is er iedere zaterdag wel een turnwedstrijd waar meisjes en jongens van S.S.S. aan deelnemen. Er word dan ook serieus en met veel plezier hard getraind door de turners  en turnsters.
Naast de wedstrijd zijn er ook nog andere activiteiten zoals uitvoering 1 keer in de 3 jaar en demonstraties bij b.v. Heechspannig.

U ziet het bij S.S.S. kunt u op vele verschillende niveaus aan gymnastiek/turnen doen. Kom gerust eens langs om te kijken of doe een proefles mee. Van harte welkom in de gymzaal van It Heechhûs!!

Groeten,
Bestuur en leiding SSS