Gouden Boaiem

5 februari 2016

in Ingezonden mededeling

Beste Heegemers,
Wij zijn Siebe Klaas en Pytsje Bokma en wij zijn sinds 1 mei 2013 de trotse bewoners van het eiland de Gouden Boaiem. Wij hebbengouden-boaiem een zoon Klaas hij is 4 jaar en een dochter Berber van bijna 3 jaar.
Op het eiland runnen wij een biologisch melkveebedrijf met 90 melkkoeien en we mogen ons natuurboeren noemen. Als u langsvaart dan zal het u vast opgevallen zijn dat wij geen “normale” koeien hebben. Wij hebben Jerseykoeien. Dit zijn bruine koeien met een vriendelijk en nieuwsgierig karakter. Het zijn echte melkkoeien en ze geven de helft minder melk dan zwartbonte koeien maar er zit veel eiwit en vet in de melk. Ze kunnen heel goed leven van natuurgas en hoeven niet zo veel krachtvoer. Dat is interessant voor bioboeren in een natuurgebied!
Wij wonen niet alleen op het eiland, gelukkig hoeft Siebe Klaas al het werk niet alleen te doen want zijn vader (en moeder) wonen op de boerderij bij Indijk. Wij hebben het allemaal goed naar ons zin op het eiland en met het bedrijf gaat het ook goed! We genieten van iedere dag en elke dag in de roeiboot over het water voelt helemaal niet als een belemmering.
Zoals u misschien weet, zijn wij niet alleen druk met onze koeien, het beheren van de natuur en het passen op de vogels maar wij doen ook veel aan PR. We vinden het zo bijzonder waar we wonen en wat we daar doen, dat willen we graag met u delen! We willen het niet voor ons zelf houden. Daarom geeft Pytsje samen met vogelwachter B.Okma 🙂 excursies en we ontvangen scholen. Het is een groot succes want we mochten in 2015 600 mensen ontvangen op het eiland! Onze excursies vertrekken van uit Woudsend met de zeilpraam van Fedde Mulder. Voor 2016 zijn ook al datums geboekt en we hopen weer op minimaal 600 personen.
De Gouden Boaiem is heel uniek en dat moet ook zo blijven. Excursies zijn alleen onder begeleiding van de vogelwachter en/of boerin. Tijdens het broedseizoen worden de excursies aangepast aan de broedvogels. Het land ademt veel historie uit. Er heeft zich vroeger veel afgespeeld! En het feit dat je de Gouden Boaiem alleen zwemmend of met boot kunt bereiken maakt het zo bijzonder om er te zijn.
Wij zijn georiënteerd op Woudsend maar ook in Heeg hebben we al leuke contacten opgebouwd. We merken dat jullie Heegemers heel begaan zijn met het gebied waar wij wonen!
Ook de Woudsenders beschouwen het eiland een beetje als hun gebied en dat vinden we mooi om te merken.
Er zijn al een aantal groepen uit Heeg op bezoek geweest maar als u ook eens wilt kijken of met een groep wilt komen, dan kunt u mij mailen, bellen of appen. De koffie staat klaar! We verkopen tevens biologisch vlees van onze eigen koeien.

Tevens zijn we nog op zoek naar een schipper die groepen bij ons wil brengen van uit Heeg! Dit is van april tot oktober, maximaal 1 keer per week en het neemt 3 uren in beslag. Er moeten minimaal 10 personen aan boord kunnen en uiteraard tegen een vergoeding.
Kijk eens op onze website www.goudenboaiem.nl en volg op ons Twitter en Facebook!boaiem
Tot ziens!
Groet Siebe Klaas en Pytsje Bokma