Basisschool It Wraldfinster

3 maart 2016

in It wrâldfinster

School-kerk-gezinsdienst
Op zondag 24 januari vierden we de jaarlijkse kerkdienst in samenwerking met de Protestantse Gemeente te Heeg.

In de week voorafgaand aan de kerkdienst stond het bijbelverhaal van de tollenaar Levi centraal. Tollenaars inden in die tijd belasting voor de Romeinse bezetter. Mensen keken hen met de nek aan. Jezus vraagt uitgerekend Levi om één van zijn helpers te worden. God sluit niemand uit. Iedereen kan iets voor hem betekenen.

Met dit thema gingen de verschillende groepen aan het werk: Bij wie hoor je? Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Hoe gaat dat? Hoe kijken we aan tegen buitensluiten en hoe kun je uitnodigen?

De vraag was: Welke talenten heb jij Hem te bieden? Ds. Emke Jelmer Keulen kwam op school langs om in alle groepen een kijkje te nemen. Het werd een feestelijke en creatieve dienst met inbreng uit alle groepen.
‘De Bogy’s on tour!’wrald
Deze swingende band met een vijftal oud-leerlingen in de huidige bezetting bracht ons een verrassingsbezoek om hun school nog eens even muzikaal op de kaart te zetten! En dat slaagde volkomen. Wat een mooie belevenis! Alle leerlingen van beide scholen waren er bij!
Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen worden elk jaar rond eind januari, begin februari gehouden. Er itwraldwordt dan vooral aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en daarom door anderen worden voorgelezen. Er is een aantal prentenboeken gekozen dat extra aandacht krijgt. Ook bij ons op school werd er natuurlijk aandacht geschonken aan de Nationale voorleesdagen. Zo werden de boeken: ‘We hebben er een geitje bij!’ , ‘De krokodil die niet van water hield’ en ‘Sneeuwwitje breit een monster’ voorgelezen.

Tomke op visite?
Donderdag 4 februari kreeg groep 1 post van wel een hele bijzondere postbode: Tomke! Jim kinne Tomke wol: Tomke mantsje altyd blier, Tomke mei dyn krol yn it hier, mei dyn hûntsje sa bretaal, harkje gau nei dit ferhaal!

Tomke hat groep 1 post brocht fan juf Alie: in leaf kaartsje mei alle nammen fan groep 1 der op.
Mar Tomke hat de bern ek noch in raar rymke leart …… mar goed dat juf Alie der net wie ….
Ry, ra reuteltsje
ik poep in hiel moai keuteltsje
en wit jim wat ik doch?
ik spiel it lekker troch!
Eierkoeken maken
Vrijdag 29 januari heeft groep 4/5 eierkoeken gemaakt met juf Antje. Er werd hard gewerkt. Het resultaat was om te smullen…..

Maar liefst 14 scholen, 9 muziekverenigingen, verenigingen voor toerisme en dorpshuizen slaan de handen ineen om te zorgen dat brugleerlingen uit verschillende dorpen uit de regio het plezier van muziek maken ervaren. Groep 6 doet momenteel mee aan dit muziekproject. Zij bespelen bugels en dwarsfluiten en hebben elke dinsdag een uur muziekles. Er is al flink geoefend en ze kunnen zelfs al wat liedjes spelen. Over een tijdje kan iedereen genieten van een paar concerten. Daarvoor wordt er eerst nog, samen met andere scholen, geoefend. Het allereerste optreden vindt plaats tijdens Heechspanning. Houd de media in de gaten!
Open dag It Wrâldfinster en de Jozefschool
Op woensdag 16 maart van 9.00 tot 11.00 houden It Wrâldfinster en de Jozefschool open dag. Ouders en eventuele toekomstige leerlingen zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen in beide scholen!