Kinderopvang ‘t Flinterke

14 mei 2016

in 't Flinterke

In maart kwam de fam. Bakker ons weer vertellen dat de lammetjes zaten te wachten op de kindjes van ’t Flinterke. Ieder jaar mogen de peuters een kijkje komen nemen op de boerderij van de fam. Bakker. Op woensdag 30 maart was het zover………… De pake sizzers mochten nu met alle vriendjes en vriendinnetjes naar pake en beppe………., wat een feest! Boer Bakker werd dus niet boer Bakker genoemd maar gewoon PAKE!! “Wij gaan naar boer Bakker wie gaat er met ons mee………” “Wij nemen voor de schaapjes stukjes oud brood mee”

Dit jaar was er ineens een Jack Russel pup op de boerderij. Wat schattig……….. en natuurlijk konden we die even aaien!

Op naar de schapen met hun lammetjes. Tijdens het aaien en bekijken van de lammetjes konden we de schapen goed horen!! Maar snel weer terug naar het moederschaap voor wat drinken. Ondertussen kregen wij ook wat te drinken. Friesland Campina verzorgt altijd de catering op de boerderij en daar worden de kindjes groot en sterk van. Sommige kinderen waren zo sterk en stoer geworden dat ze best wel bij de schapen in het hok durfden te kijken.

bbDaarna zijn we op zoek gegaan naar Sietze……………. Sietze Bakker?………………..nee, Sietze is de pony van boer Bakker. “Boer Bakker heeft Sietze geen oogjes?….” Ze zaten verstopt onder de lange manen van Sietze.

Moe, maar voldaan zijn we op woensdagmiddag weer thuis gekomen van een uitje op het erf van boer Bakker.