Uitslag competitie van de biljartclub De Lêste Stoat

14 mei 2016

in Biljart

biljartDinsdag 19 april ’16 had de biljartclub de slotmiddag, De donderdagploeg had C.de Jong en L.Ypma boven aan de lijst. En de Dinsdagploeg  J.vd Heide en H. Schrale. De eerste wedstrijd werd voorbereid en ging om de vierde en derde prijs. Liuwe Ypma en Jan vd Heide gaven elkaar de hand en wensten elkaar een goede partij, maar gingen alle bij voor de winst en het werd spannend,  het publiek leefde mee. Liuwe speelde wit en had eerst zijn carabols, Jan moest na opzetten nog twee en maakte ze, dat was gelijk spel, en geen winnaar waar het om ging.

Dus er volgde een verlenging van de partij, vijf extra beurten, mooi voor het publiek en veel spanning.

Liuwe had eerst vijf, maar Jan had nog een beurt en maakte weer gelijk spel. Er volgde weer een verlenging met een beurt, Liuwe had biljart-1één, maar Jan maakte er twee en was winnaar. De partij had een uur geduurd en was mooi om te volgen. Daarna kwamen er weer twee spelers die altijd voor de winst gaan Hielke Schrale tegen Cato de Jong dit zou echt gaan om het kampioen worden. Hielke raakte eerst achter, maar haalde met een paar series in en zat Cato op de hielen het bleef spannend en ook mooi voor het publiek. Ze moesten beide nog twee waarvan Hielke één maakte, maar Cato alle twee raak had en daarmee kampioen werd.

 

 

biljart-2Hierna volgde de prijsuitreiking, de voorzitter feliciteerde Liuwe met zijn vierde prijs, en Jan met de derde prijs, Hielke met zijn tweede prijs. Maar Cato was kampioen met de grootste prijs en een wisselbeker waar zijn naam in gegrafeerd wordt, gefeliciteerd.

 

 

Maar er was nog een prijs winnaar, Dolf Eilers had de hoogste serie gemaakt van 13 dat was biljart-359,09% hij moet zijn prijzenkast ook groter maken daar moet ook nog een wisselbeker met zijn naam daarin gegrafeerd , een jaar in staan te pronken, ook gefeliciteerd Dolf. Hierna werden alle meewerkenden aan deze competitie bedankt door de voorzitter,ook de beheerder van het dorpshuis. De volgende competitie gaat in september weer Knipsebiljart-4lvan start.

 

Secretaris  F.Kuiper