Duurzaam Heeg: nieuws van de Dorpstuin

5 juli 2016

in Dorpstuin

logo-dorpswtuinPergola De noodgedwongen verhuizing van de pergola is geweldig uitgepakt. Intussen liggen er tegels onder en schaduwdoek op de pergola en staat niets een heerlijke zomer in de dorpstuin meer in de weg. Het wordt steeds mooier op ons stekje achter Talma en nu vanwege de sloopwerkzaamheden bezoekers achterom komen, ontdekken steeds meer mensen deze fijne plek.

Voor wie het nog niet wist, daarom nog even de spelregel van de dorpstuin: wie meewerkt, mag mee oogsten en sorry: vrij plukken is niet toegestaan. Iedere vrijdagmiddag tussen 14u en 16u is er een ploegje dorpstuiniers actief. Krijg je trek in die heerlijke prachtaardbeien, rabarber, radijzen of al die fijne tuinkruiden, waai dan gewoon eens langs op vrijdagmiddag, steek je handen uit de mouwen en deel mee in de opbrengst van die dag.

Dorpstuin achter Talma State

Dorpstuin achter Talma State

 Compost

Een belangrijke reden waarom de groenten het zo naar hun zin hebben in de dorpstuin is de compost waarmee ze rijkelijk verwend worden. Al het groenafval uit de keuken van Talma wordt gecomposteerd om later de tuingrond mee te bedekken. Sinds kort worden ook de klokhuizen en andere fruitresten van de basisscholen in de dorpstuin tot compost verwerkt. Ho! Net yn’e kliko dus, maar naar de dorpstuin ermee!

Kom helpen!

Hulptroepen kunnen we nog altijd goed gebruiken. Lijkt het je leuk om ook bij ons te tuinieren, spreek dan een van de dorpstuiniers aan, loop op vrijdagmiddag even langs of stuur een berichtje naar email hidden; JavaScript is required. Kinderen zijn ook heel welkom.